Inapoi la Cautare

ORDIN 477 /2008


pentru modificarea şi completarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale înregistrate de către aceştia, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.314/2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 495/2007 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 114 alin. (2^4) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

    ART. I

    Metodologia de distribuire a sumelor plătite de contribuabili în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale înregistrate de către aceştia, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.314/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 26 septembrie 2007, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "2. Sumele plătite de contribuabili, reprezentând obligaţii fiscale prevăzute de Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.294/2007, cu modificările ulterioare, datorate bugetului de stat, se distribuie de către organul fiscal competent pe tipuri de obligaţii fiscale datorate, prioritate având obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă şi apoi celelalte obligaţii fiscale, proporţional cu obligaţiile fiscale datorate, cu excepţiile prevăzute la pct. 19-30."

    2. Punctul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "3. Sumele reprezentând obligaţii fiscale datorate bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, prevăzute de acelaşi act normativ, achitate de către contribuabili în contul unic, se distribuie de către organul fiscal competent mai întâi pe bugete, proporţional cu sumele datorate fiecărui buget, şi apoi pe tipuri de obligaţii fiscale, prioritate având obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă şi apoi celelalte obligaţii fiscale, proporţional cu obligaţiile fiscale datorate, cu excepţiile prevăzute la pct. 19-30."

    3. Punctul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "15. La sfârşitul lunii aferente perioadei pentru care sunt datorate obligaţiile fiscale, organul fiscal competent va proceda la compensarea din oficiu a sumei plătite în plus în contul 20.47.01.01. «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire» faţă de obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, cu eventualele obligaţii fiscale neachitate datorate aceluiaşi buget, urmând ca diferenţa rămasă să fie compensată din oficiu cu obligaţii datorate altor bugete, în mod proporţional."

    4. După punctul 15 se introduc trei noi puncte, punctele 15^1-15^3, cu următorul cuprins:

    "15^1. Compensarea din oficiu poate fi efectuată şi în mod automat, prin intermediul aplicaţiei informatice de administrare a creanţelor fiscale, ulterior operaţiunii de distribuire a sumelor plătite în conturile unice. Data stingerii obligaţiilor fiscale prin compensare din oficiu, inclusiv cea efectuată în mod automat, este data înregistrării operaţiunii de compensare la unitatea Trezoreriei Statului.

    15^2. În cazul în care contribuabilul depune o cerere de compensare prin care se solicită compensarea sumelor plătite în plus în conturile unice cu obligaţiile fiscale datorate, înregistrate de acesta în evidenţa analitică pe plătitori, organul fiscal competent va soluţiona cererea în măsura în care nu a fost efectuată compensarea din oficiu. Compensarea din oficiu se efectuează pe baza formularului «Nota privind compensarea obligaţiilor fiscale», prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta metodologie.

    15^3. În cazul în care sumele plătite de contribuabil în contul 55.02 «Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire» sunt mai mari decât cuantumul obligaţiilor fiscale stabilite în titlurile de creanţă emise în condiţiile legii şi pentru care se efectuează plata, sumele rămase nedistribuite vor fi compensate cu obligaţii fiscale datorate în contul 20.47.01.01 «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», urmând ca eventualele diferenţe să fie compensate din oficiu, la sfârşitul lunii, cu obligaţiile fiscale neachitate la bugetul de stat, potrivit legii."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic