Inapoi la Cautare

ORDIN 46 /2011


pentru modificarea şi completarea Procedurii de avizare a proiectelor noi sau de retehnologizare ale centralelor de cogenerare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 26/2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 11 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) şi h) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările şi completările ulterioare, prevederile art. 6 lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 1.215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, precum şi prevederile Hotărârii Guvernului nr. 219/2007 privind promovarea cogenerării bazate pe cererea de energie termică utilă,

    în temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.428/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

    Art. I

    Procedura de avizare a proiectelor noi sau de retehnologizare ale centralelor de cogenerare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 26/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 679 din 7 octombrie 2010, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 3 alineatul (2), litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "h) exploatare comercială (a unei capacităţi energetice) - ansamblul activităţilor desfăşurate de proprietarul/operatorul unei capacităţi energetice pentru recuperarea economică a investiţiei realizate şi obţinerea de profit; se consideră că o capacitate energetică este în exploatare comercială după obţinerea licenţei sau, după caz, în condiţiile prevăzute de Regulamentul pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 540/2004, cu modificările şi completările ulterioare;".

    2. La articolul 4 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) proiectul investiţional pentru una sau mai multe unităţi de cogenerare noi ori retehnologizate se află într-o fază avansată de construcţie-montaj/recepţie la terminarea lucrărilor, unitatea/ unităţile respectivă/respective fiind planificată/planificate să între în exploatare comercială:

    (i) în anul următor; sau

    (îi) în anul curent, numai pentru situaţia prevăzută la art. 7 alin. (3),

caz în care se solicită un aviz pentru acreditare finală".

    3. La articolul 5 alineatul (2), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), cu următorul cuprins:

    "c) cel mai târziu la data de 30 septembrie a anului curent, în cazul persoanelor fizice sau juridice care se află în situaţia prevăzută la art. 7 alin. (3) şi solicită un aviz pentru acreditare finală pentru una ori mai multe unităţi de cogenerare noi sau retehnologizate care face/fac obiectul unui proiect investiţional cu intrare în exploatare comercială în cursul aceluiaşi an."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic