Inapoi la Cautare

ORDIN 428 /2007


pentru aprobarea Precizărilor privind inventarierea bunurilor din domeniul public al statului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.06.2007 și 16.03.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.06.2007 și 16.03.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Bucureşti, 11 iunie 2007.

    Nr. 428.

    ANEXĂ

                                   PRECIZĂRI

       privind inventarierea bunurilor din domeniul public al statului

    Potrivit prevederilor art. 20 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, inventarul bunurilor din domeniul public al statului se întocmeşte, după caz, de ministere, de celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi de autorităţile publice centrale care au în administrare asemenea bunuri, Ministerul Economiei şi Finanţelor având atribuţii în centralizarea acestuia şi supunerea spre aprobare Guvernului.

    În baza acestor precizări, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi autorităţile publice centrale care au în administrare bunuri din domeniul public al statului, la inventarierea acestor bunuri, trebuie să aibă în vedere următoarele:

    a) la stabilirea regimului juridic al unui bun ordonatorul de credite care se află în posesia tuturor informaţiilor, juridice şi economice, referitoare la bunul în cauză, are obligaţia ca în inventar, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, să menţioneze titlul de deţinere a acestuia;

    b) interpretarea şi aplicarea corectă a dispoziţiilor Legii nr. 213/1998, referitoare la departajarea bunurilor aflate în domeniul public al statului, în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale, bunurile aflate în domeniul privat al statului/unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi bunurile aflate în proprietatea privată;

    c) cuprinderea în inventare numai a bunurilor din domeniul public al statului, nu şi a investiţiilor în curs;

    d) respectarea de către ordonatorii de credite a machetei stabilite de Ministerul Economiei şi Finanţelor, conform anexei nr. 1g la prezentele precizări, şi a condiţiilor stabilite pentru instituţiile care, în baza unor legi speciale, deţin informaţii cu caracter secret.

    Astfel, ordonatorii principali de credite a căror activitate este organizată în baza unor legi speciale, potrivit cărora informaţiile legate de acestea au caracter secret, vor completa inventarele numai cu informaţiile privind: codul de clasificare, tipul bunului (mobil sau imobil), elemente de identificare fără caracter secret, situaţia juridică, judeţ, hotărârea Guvernului de administrare sau acte prin care au intrat în posesie, dacă acestea nu au caracter special;

    e) ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi autorităţile publice centrale care au în administrare bunuri din domeniul public al statului au obligaţia ca în hotărârile Guvernului privind transferul de bunuri din domeniul public al statului să precizeze numărul de identificare atribuit fiecărui bun de către Ministerul Economiei şi Finanţelor, precum şi codul de identificare fiscală (CIF) al administratorului, potrivit anexelor nr. 1a-1g la prezentele precizări.

    În baza prevederilor art. 2 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, modificările de orice fel intervenite în inventarul bunurilor din domeniul public al statului se aprobă numai prin acte normative adoptate în acest sens şi se operează în inventarul bunurilor din domeniul public al statului de către ordonatorii principali de credite, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a acestora.

    Modificările intervenite în inventarul bunurilor din domeniul public al statului constau în:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic