Inapoi la Cautare

ORDIN 425 /2006


privind aprobarea organizării şi desfăşurării Programului naţional de diabet zaharat


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor Legii bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379/2005, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 362 şi 50 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, ale titlului VIII "Asigurările sociale de sănătate" din Legea nr. 95/2006, ale Hotărârii Guvernului nr. 706/2006 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate şi pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internationale ale medicamentelor din Nomenclatorul medicamentelor de uz uman, de care beneficiază asiguratii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescriptie medicală, cu modificările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi functionarea Ministerului Sănătăţii Publice,

    văzând Referatul de aprobare nr. E.N. 3.628/2006 al Ministerului Sănătăţii Publice şi nr. D.G. 4.065/2006 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

    ministrul sănătăţii publice şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Programul naţional de diabet zaharat are ca scop îmbunătătirea stării de sănătate, cresterea sperantei de viată a bolnavilor de diabet zaharat, precum şi asigurarea accesului la tratament al bolnavilor cu diabet zaharat, cuprinşi în program.

    (2) Programul naţional de diabet zaharat cuprinde trei componente, şi anume: "Preventia şi controlul în diabet şi alte boli de nutriţie", "Tratamentul cu insulină al bolnavilor cu diabet zaharat", şi "Tratamentul cu antidiabetice orale al bolnavilor cu diabet zaharat".

    (3) Programul naţional de diabet zaharat se finanţează integral din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice prin transfer de la bugetul de stat către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din venituri proprii, de la data intrării în vigoare a actului normativ emis în acest sens în condiţiile legii pentru componentele "Tratamentul cu insulină al bolnavilor cu diabet zaharat" şi "Tratamentul cu antidiabetice orale al bolnavilor cu diabet zaharat". Componenta "Preventia şi controlul în diabet şi alte boli de nutriţie" se va finanta direct din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice.

    ART. 2

    (1) Coordonarea activitătii de specialitate se realizează la nivel naţional prin Agentia Naţională pentru Programe de Sănătate.

    (2) Coordonarea activitătii de specialitate se realizează la nivelul fiecărui judet prin unitatea judeteană, respectiv a municipiului Bucureşti, de implementare a Programului naţional de diabet zaharat, structură fără personalitate juridică în cadrul serviciului programe de sănătate judetean, denumită în continuare unitatea judeteană, care se înfiintează în termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului ordin.

    (3) Pe lângă rolul de coordonator, unitatea judeteană implementează, validează, gestionează şi răspunde la nivel judetean şi al municipiului Bucureşti de derularea Programului naţional de diabet zaharat.

    (4) Unitatea judeteană este formată din:

    - medicii de specialitate sau cu competentă în diabet, nutriţie şi boli metabolice din unităti sanitare publice ori private, aflati în relaţie contractuală directă sau prin unitătile sanitare cu casele de asigurări de sănătate;

    - responsabilul judetean şi al municipiului Bucureşti al programului de la nivelul autorităţii de sănătate publică;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic