Inapoi la Cautare

ORDIN 4 /2023


pentru modificarea şi completarea unor ordine ale preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din domeniul racordării utilizatorilor la reţeaua electrică de interes public


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    4. La articolul 44, alineatul (2^3)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2^3) În cazul utilizatorilor clienţi finali casnici şi al prosumatorilor, precum şi în cazul persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale şi instituţiilor publice ale căror locuri de consum sunt racordate la reţelele electrice de joasă tensiune, costurile pentru achiziţia şi montarea grupului de măsurare a energiei electrice sau, după caz, a blocului de măsură şi protecţie, complet echipat, sunt suportate de către operatorul de reţea."

    5. La articolul 44, după alineatul (2^6)
 se introduc nouă noi alineate, alineatele (2^7)-(2^15), cu următorul cuprins:

    "(2^7) Prin excepţie de la prevederile alin. (2^2) şi (2^5), utilizatorii prevăzuţi la alin. (2^3) au posibilitatea de a achiziţiona grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv contorul de măsurare a energiei electrice, cu respectarea specificaţiilor tehnice puse la dispoziţie de operatorul de reţea. Specificaţiile tehnice se publică pe pagina de internet proprie a operatorului de reţea, se actualizează ori de câte ori este cazul şi se prevăd în avizul tehnic de racordare.

(2^8) Operatorul de reţea transmite utilizatorului sau, după caz, operatorului economic atestat desemnat informarea potrivit căreia nu are posibilitatea achiziţionării grupului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv a contorului de măsurare a energiei electrice. Informarea conţine următoarele:

    a) posibilitatea utilizatorului de a aplica prevederile alin. (2^7);

    b) specificaţiile tehnice ale grupului de măsurare a energiei electrice sau ale blocului de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv ale contorului de măsurare a energiei electrice;

    c) documentele justificative pentru rambursarea contravalorii grupului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv a contorului de măsurare a energiei electrice, şi valoarea prevăzută la alin. (2^14).

(2^9) Operatorul de reţea transmite informarea prevăzută la alin. (2^8):

    a) până la terminarea lucrărilor de execuţie a instalaţiei de racordare, pentru grupul de măsurare a energiei electrice sau blocul de măsură şi protecţie, cu excepţia contorului de măsurare a energiei electrice;

    b) în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la depunerea de către utilizator a dosarului instalaţiei de utilizare, pentru contorul de măsurare a energiei electrice.

(2^10) Utilizatorul care primeşte din partea operatorului de reţea informarea prevăzută la alin. (2^8) şi care optează conform prevederilor alin. (2^7) pentru achiziţionarea grupului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv a contorului de măsurare a energiei electrice, îi transmite operatorului de reţea acordul său, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea informării. Acordul utilizatorului constituie document al contractului de racordare.

(2^11) În situaţia prevăzută la alin. (2^7), în cazul utilizatorilor clienţi finali casnici, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi instituţii publice, ale căror locuri de consum sunt racordate la reţelele electrice de joasă tensiune, rambursarea contravalorii grupului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv a contorului de măsurare a energiei electrice, achiziţionate de utilizatori, se realizează de operatorul de distribuţie la termenele stabilite pentru rambursarea contravalorii lucrărilor de proiectare şi execuţie a branşamentului prevăzute în contractul de racordare.

(2^12) În situaţia prevăzută la alin. (2^7) pentru utilizatorii alţii decât cei prevăzuţi la alin. (2^11), rambursarea contravalorii grupului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură şi protecţie complet echipat, inclusiv a contorului de măsurare a energiei electrice, achiziţionate de utilizatori, se realizează de operatorul de distribuţie în conformitate cu prevederile din contractele de racordare.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic