Inapoi la Cautare

ORDIN 362 /2014


privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului mediului şi pădurilor şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 187/2.155/42/2011 pentru aprobarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul şi identificarea şi înregistrarea animalelor în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori în România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    a) Cerinţele legale în materie de gestionare privind mediul (SMR 1-5) din anexa la ordin, în domeniul «Mediu»;

    b) Cerinţele legale în materie de gestionare privind identificarea şi înregistrarea animalelor (SMR 6-8), sănătatea publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor (SMR 9-12) şi notificarea bolilor (SMR 13-15) din anexa, în domeniul «Sănătate publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor»."

    4. La articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Orice agricultor care solicită plăţi în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin prevăzute la art. 3 are obligaţia să respecte cerinţele legale în materie de gestionare prevăzute în anexă, în conformitate cu prevederile art. 124 alin. (6) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009."

    5. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 6. - (1) Autoritatea responsabilă de coordonarea activităţii privind controlul respectării cerinţelor legale în materie de gestionare în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru agricultori este APIA.

    (2) Organismele responsabile cu efectuarea controlului privind respectarea de către agricultori a cerinţelor legale în materie de gestionare, în raport cu domeniul de competenţă, sunt:

    a) APIA efectuează controlul şi supracontrolul cerinţelor legale în materie de gestionare privind mediul (SMR 1-5) şi sănătatea plantelor (SMR 9) din anexă;

    b) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin unităţile din subordine, efectuează controlul şi supracontrolul cerinţelor legale în materie de gestionare privind identificarea şi înregistrarea animalelor (SMR 6-8), sănătatea publică şi sănătatea animalelor (SMR 10-12) şi notificarea bolilor (SMR 13-15) din anexă.

    (3) Garda Naţională de Mediu participă la elaborarea procedurilor de control pentru ecocondiţionalitate, asigură instruirea inspectorilor APIA în vederea efectuării controlului pe teren privind cerinţele legale în materie de gestionare în domeniul mediului şi informează APIA în legătură cu neconformităţile privind normele de ecocondiţionalitate constatate în cadrul acţiunilor proprii de inspecţie şi control, pentru activităţile cu impact semnificativ asupra mediului, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu APIA.

    (4) Agenţia Naţională Fitosanitară participă la elaborarea procedurilor de control pentru ecocondiţionalitate, asigură instruirea inspectorilor APIA în vederea efectuării controlului pe teren privind cerinţele referitoare la introducerea pe piaţă a produselor de protecţie a plantelor şi informează APIA în legătură cu neconformităţile constatate în cadrul acţiunilor proprii de inspecţie şi control, pentru activităţile cu impact semnificativ asupra sănătăţii plantelor, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu APIA.

    (5) În scopul efectuării controlului privind respectarea de către agricultori a cerinţelor legale în materie de gestionare în domeniul sănătate publică şi sănătatea animalelor, potrivit alin. (2) lit. b), APIA încheie un acord de delegare cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în care stabileşte: planificarea acţiunilor de control pe teren, constituirea echipelor de control, tipul controalelor ce trebuie efectuate, lista de verificare a cerinţelor obligatorii, completarea şi transmiterea rapoartelor de control, raportarea neconformităţilor constatate atât în cadrul eşantionului de control şi supracontrol pentru ecocondiţionalitate, cât şi în afara acestuia, precum şi alte condiţii privind realizarea controlului, conform reglementărilor în vigoare.

    (6) Controlul respectării cerinţelor legale în materie de gestionare în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin prevăzute la art. 3 se realizează pe eşantioanele de control şi supracontrol pentru ecocondiţionalitate stabilite de APIA şi se finalizează prin completarea rapoartelor de control şi supracontrol şi, după caz, transmiterea acestora către APIA.

    (7) Organismele implicate în activitatea privind controlul respectării de către agricultori a cerinţelor legale în materie de gestionare, prevăzute la alin. (2), (3) şi (4), au obligaţia de a raporta către APIA toate neconformităţile constatate în timpul acţiunilor proprii de inspecţie şi control, în afara eşantionului de control şi supracontrol pentru ecocondiţionalitate, în structura de date agreată în cadrul acordurilor de delegare/protocoalelor de colaborare.

    (8) APIA se asigură de îndeplinirea condiţiilor actului delegat, conform prevederilor pct. 1 lit. (C) din anexa 1 la Regulamentul (CE) nr. 885/2006 al Comisiei din 21 iunie 2006 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 în ceea ce priveşte autorizarea agenţiilor de plăţi şi a altor entităţi şi lichidarea conturilor FEGA şi FEADR."
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic