Inapoi la Cautare

ORDIN 36 /2014


privind modificarea şi completarea Metodologiei de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 31.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (31.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 16 şi ale art. 22 alin. (1), alin. (2) lit. a) şi c) şi alin. (4) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, cu modificările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. b) şi ale art. 9 alin. (1) lit. b) şi e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

    ART. I


    Metodologia de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 83/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 732 din 28 noiembrie 2013, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(4) Ajustarea preţurilor pentru energia electrică vândută pe bază de contracte reglementate se referă la preţurile stabilite conform prevederilor alin. (2) şi se aplică pe perioada calendarului de eliminare a tarifelor reglementate, la solicitarea producătorilor, în următoarele cazuri:

    a) dacă se înregistrează variaţii semnificative ale preţului mediu de achiziţie a combustibilului (sau costului apei uzinate, în cazul grupurilor hidroelectrice) faţă de cel considerat la stabilirea preţurilor în vigoare;

    b) dacă în cursul anului devin scadente taxe/impozite noi, care nu au fost luate în considerare la stabilirea preţurilor în vigoare."

    2. La articolul 11 litera c), după punctul (ii) se introduce un nou punct, punctul (iii), cu următorul cuprins:

      "(iii) nerecunoaşterea integrală la stabilirea/ajustarea preţurilor reglementate pentru anul t-1 a sumelor datorate pentru anul t-1, corespunzătoare taxelor/impozitelor instituite prin acte normative;".

    3. Articolul 36 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 36. - Preţurile medii reglementate pentru energia electrică, stabilite în conformitate cu prevederile art. 21, pot fi ajustate, din iniţiativa ANRE sau la solicitarea producătorilor participanţi la contractele reglementate, la începutul semestrului II al fiecărui an contractual, în cazul în care:

    a) preţul mediu de achiziţie a combustibilului (sau costul apei uzinate, în cazul grupurilor hidroelectrice), realizat în trimestrul I al aceluiaşi an de respectivii producători, s-a modificat cu cel puţin ± 5% faţă de cel considerat la stabilirea preţurilor în vigoare;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic