Având în vedere Referatul de aprobare nr. 48.452/DA din 10 aprilie 2014 al Direcţiei de management al resurselor forestiere şi cinegetice, consultând Avizul Consiliului Naţional de Vânătoare nr. 3/2014 şi cel al Direcţiei dezvoltare durabilă şi protecţia naturii din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, transmis prin Scrisoarea nr. 15.815/AJ din 25 aprilie 2014, în temeiul art. 3, al art. 6 alin. (1) lit. g), f) şi alin. (4) şi al
art. 36 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al
art. 6 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 428/2013 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, precum şi pentru modificarea şi completarea
Hotărârii Guvernului nr. 48/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul mediului şi schimbărilor climatice, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură emite următorul ordin:
ART. 1 Se aprobă cotele de recoltă pentru speciile de faună de interes cinegetic, la care vânarea este permisă, pentru sezonul de vânătoare 15 mai 2014-14 mai 2015, prevăzute în anexele nr. 1-6.
ART. 2 (1) Cotele de recoltă aprobate prin prezentul ordin se realizează pentru fiecare specie şi pentru fiecare fond cinegetic de către gestionarii acestora cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii, urmărindu-se conservarea biodiversităţii faunei cinegetice şi păstrarea echilibrului ecologic. (2) Cu respectarea cotelor de recoltă, fiecare vânător înscris în autorizaţia de vânătoare poate recolta într-o zi un număr maxim de 100 de exemplare din specia ciocârlie (Alauda arvensis) şi un număr maxim de 50 de exemplare din specia prepeliţă (Coturnix coturnix).
ART. 3 În vederea obţinerii de venituri necesare unei bune gestionări a faunei cinegetice, instituţiile de învăţământ care au discipline de studiu vânatul şi vânătoarea şi instituţiile publice care au ca obiect de activitate cercetarea ştiinţifică în domeniul cinegetic pot realiza cotele de recoltă aprobate prin prezentul ordin, pentru fiecare specie şi pentru fiecare fond cinegetic, în proporţie de 50 % şi cu vânători, pe lângă elevi şi studenţi, şi personalul tehnic de vânătoare angajat al acestor instituţii, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii.
ART. 4 Pe fondurile cinegetice care se suprapun ariilor naturale protejate, cotele de recoltă aprobate prin prezentul ordin se realizează pe suprafeţele din fondurile cinegetice unde practicarea vânătorii este admisă potrivit legii.
ART. 5