Inapoi la Cautare

ORDIN 329 /2007


privind aplicarea normelor metodologice pentru elevii care beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport ca urmare a faptului că nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    referitoare la decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu

    ART. 1

    (1) Elevilor români din învăţământul de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, pe perioada cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km.

    (2) Pentru distanţe mai mari de 50 km se asigură decontarea sumei reprezentând contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru.

    ART. 2

    (1) Elevii care se află în situaţia prevăzută la art. 1 alin. (1) decontează la unitatea şcolară unde sunt înscrişi contravaloarea abonamentului lunar achiziţionat de ei. La efectuarea decontului, abonamentul lunar al elevului va rămâne la unitatea de învăţământ preuniversitar.

    (2) Elevii care se află în situaţia prevăzută la art. 1 alin. (1) se pot adresa în scris secretariatelor unităţilor de învăţământ preuniversitar unde sunt înscrişi, pentru a solicita acordarea în avans a sumelor necesare pentru achiziţionarea abonamentului lunar.

    (3) Elevii care se află în situaţia prevăzută la art. 1 alin. (2) primesc lunar, pe bază de decont, contravaloarea biletelor de călătorie aferente călătoriilor efectuate în luna respectivă, cu condiţia încadrării în numărul de 8 călătorii prevăzute pe semestru.

    ART. 3

    (1) Unităţile de învăţământ preuniversitar care au în evidenţă elevii prevăzuţi la art. 1 vor lua măsurile necesare pentru ca decontarea biletelor/abonamentelor să se facă operativ.

    (2) Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar stabileşte data la care unitatea de învăţământ face decontarea biletelor/abonamentelor pentru elevii prevăzuţi la art. 1.

    ART. 4

    Unităţile de învăţământ preuniversitar transmit lunar inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, până la data de 20 a lunii curente, pentru luna următoare, numărul de beneficiari şi necesarul de credite pentru decontarea facilităţilor de transport menţionate la art. 1.

    ART. 5

    Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, au obligaţia ca în cadrul solicitărilor lunare de credite pe care le transmit Ministerului Educaţiei şi Cercetării să includă şi necesarul de credite primit de la unităţile de învăţământ preuniversitar care se referă la decontarea cheltuielilor de transport al elevilor care beneficiază de acestea.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic