Inapoi la Cautare

ORDIN 315 /2006


privind aprobarea cotelor de recoltă pentru speciile de faună de interes cinegetic, la care vânarea este permisă, pentru sezonul de vânătoare 15 mai 2006-14 mai 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza prevederilor art. 8 alin. (1) lit. e) din Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996, republicată,

    în temeiul prevederilor art. 4 alin. (1) pct. II.2 şi ale art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Se aprobă cotele de recoltă pentru speciile de faună de interes cinegetic, la care vânarea este permisă, pentru sezonul de vânătoare 15 mai 2006-14 mai 2007, prevăzute în anexele nr. 1, 2, 3 şi 4 care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    (2) Gestionarii fondurilor de vânătoare vor recolta în cadrul sezonului de vânătoare 2006-2007 câte 200 de exemplare din speciile: cioara griva (Corvus corone cornix), cioara de semănătura (Corvus frugilegus), coţofana (Pica pica) şi gaiţa (Garrulus glandarius) pe fiecare fond de vânătoare, cu posibilitatea reaşezării acestora în cadrul aceluiaşi gestionar, dar fără depăşirea numărului maxim astfel stabilit.

    ART. 2

    (1) Realizarea cotelor de recoltă aprobate se face, pentru fiecare specie şi pentru fiecare fond de vânătoare, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii, urmărindu-se conservarea biodiversităţii faunei cinegetice şi păstrarea echilibrului ecologic.

    (2) Pe fondurile de vânătoare care se suprapun ariilor naturale protejate, cotele de recoltă aprobate prin prezentul ordin se realizează pe suprafeţele din fondurile de vânătoare unde practicarea vânătorii este admisă potrivit legii, cu avizul administraţiei ariei naturale protejate respective.

    (3) Pentru speciile ciocârlie (Alauda arvensis) şi prepeliţă (Coturnix coturnix) numărul maxim de exemplare ce se pot recolta într-o zi, de către fiecare vânător înscris în autorizaţia de vânătoare, este de 100, respectiv 50.

    (4) Cotele de recoltă aprobate pentru vânătorii cetăţeni străini, prevăzute în anexele nr. 1-3, sunt maximale şi pot fi realizate în funcţie de solicitările existente din partea vânătorilor români.

    (5) Cotele de recoltă aprobate pentru speciile de mamifere, prevăzute în anexa nr. 4, pot fi realizate cu vânătorii cetăţeni români sau străini, în funcţie de solicitările existente din partea vânătorilor români.

    ART. 3

    (1) În situaţii temeinic justificate, impuse de modificarea condiţiilor ecologice din cuprinsul fiecărui fond de vânătoare şi a mişcărilor naturale de efective, în cursul sezonului de vânătoare 2006-2007, la solicitarea gestionarilor fondurilor de vânătoare, inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare analizează şi aprobă, pe baza documentelor de constatare, reaşezarea între fonduri de vânătoare a cotelor de recoltă aprobate la speciile de vânat, cuprinse în anexele nr. 1-4 la prezentul ordin.

    (2) Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare vor înainta organismului de specialitate din Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, lunar, situaţia actualizată a aprobărilor de reaşezare a cotelor de recoltă, emise în baza prevederilor alin. (1).
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic