Inapoi la Cautare

ORDIN 301 /1995


privind omologarea de tip a vehiculelor rutiere pentru circulaţia pe drumurile publice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 21.08.1995 și 03.09.2001 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 21.08.1995 și 03.09.2001 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul Hotărâri Guvernului nr. 594/1991 privind verificarea îndeplinirii condiţiilor tehnice de către autovehiculele şi remorcile acestora care circulă pe drumurile publice, a Hotărârii Guvernului nr. 768/1991 privind organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome "Registrul Auto Roman", republicată, şi a Hotărârii Guvernului nr. 452/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi, în baza statutului acestuia de autoritate în transporturi,

    ministrul transporturilor emite următorul ordin:

    ART. 1

    Omologarea de tip a vehiculelor rutiere pentru circulaţia pe drumurile publice reprezintă autorizarea de comercializare şi exploatare pe drumurile publice din România, acordată vehiculelor rutiere fabricate în serie sau importate într-o cantitate mai mare de 10 buc./an, dacă se constata, prin încercări şi verificări efectuate pe baza prescripţiilor tehnice în vigoare în România, conformitatea cu normele privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului înconjurător şi a drumurilor publice. Aceste prescripţii sunt cele prevăzute în "Condiţii tehnice pentru vehicule rutiere în vederea admiterii în circulaţia pe drumurile publice", aprobate prin Ordinul comun al ministrului transporturilor şi ministrului de interne nr. 158/388/1994*).

    ART. 2

    Omologarea de tip a vehiculelor rutiere pentru circulaţia pe drumurile publice se acordă de către Regia Autonomă "Registrul Auto Roman" pe baza dosarului constructorului şi a încercărilor şi verificărilor efectuate pentru certificarea conformitatii vehiculelor rutiere cu reglementările tehnice şi legislaţia naţionala.

    ART. 3

    Procedura de omologare de tip a vehiculelor rutiere pentru circulaţia pe drumurile publice, conţinutul dosarului constructorului vehiculului, precum şi încercările şi verificările necesare a fi efectuate de către Regia Autonomă "Registrul Auto Roman", pentru certificarea conformitatii cu normele privind siguranţa circulaţiei rutiere şi protecţia mediului înconjurător, se stabilesc de către aceasta, conform activităţilor definite prin Ghidul ISO-2, ţinând cont de procedurile similare adoptate în celelalte tari europene şi în special de cele din Uniunea Europeană.

    ART. 4

    Regia Autonomă "Registrul Auto Roman" poate refuza acordarea omologării de tip a vehiculelor rutiere pentru circulaţia pe drumurile publice, dacă se constată că producătorul nu are stabilite condiţiile pentru asigurarea repetabilitatii în producţia de serie a caracteristicilor şi performantelor constatate pe vehiculul prezentat la omologare. Constatarea se efectuează de către Organismul de certificare sisteme de calitate din cadrul regiei.

    ART. 5

    (1) În cazuri justificate şi pentru loturi limitate de vehicule rutiere la care se constată că nu sunt îndeplinite în totalitate prevederile din "Condiţii tehnice pentru vehicule rutiere în vederea admiterii în circulaţia pe drumurile publice", iar influenţa pe ansamblu a neconformitatilor respective asupra siguranţei circulaţiei rutiere şi protecţiei mediului înconjurător se apreciază a fi nesemnificative, producătorul poate solicita acordarea unei derogări.

    (2) Următoarele neconformităţi pot constitui subiectul solicitării unei derogări:

    - vehiculele nu sunt prevăzute cu etichetele, marcajele, reglajele etc. prevăzute de reglementările tehnice, dar eficacitatea sistemelor care concura la siguranţa circulaţiei rutiere nu este afectată;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic