Inapoi la Cautare

ORDIN 3 /2014


privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    (1) Centrul Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilã, denumit în continuare Centrul Naţional, funcţioneazã în baza prevederilor art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 363/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Hotãrârea Guvernului nr. 1.490/2004 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a organigramei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi Hotãrârea Guvernului nr. 259/2005 privind înfiinţarea şi stabilirea atribuţiilor Centrului Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilã.

    (2) Centrul Naţional este constituit în subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã, denumit în continuare IGSU, ca unitate specializatã abilitatã sã realizeze:

    a) efectuarea de studii şi încercãri de laborator şi evaluarea conformitãţii produselor în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor şi protecţiei civile;

    b) formarea profesionalã în ocupaţii şi funcţii specifice pompierilor şi protecţiei civile;

    c) formarea, evaluarea şi certificarea competenţei profesionale în ocupaţii din domeniul apãrãrii împotriva incendiilor şi protecţiei civile;

    d) atestarea persoanelor juridice care desfãşoarã activitãţi în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor şi protecţiei civile.

    ART. 2

    (1) Centrul Naţional este finanţat integral de la bugetul de stat şi nu are personalitate juridicã.

    (2) Şeful Centrului Naţional are calitatea de ordonator terţiar de credite şi se subordoneazã nemijlocit inspectorului general al IGSU.

    ART. 3

    (1) Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Centrul Naţional colaboreazã cu structurile din subordinea IGSU, cu instituţii militare şi civile de învãţãmânt şi cu unitãţi şi organe specializate din Ministerul Afacerilor Interne.

    (2) Centrul Naţional coopereazã, dupã caz, cu institute de cercetare-proiectare, laboratoare sau operatori economici de profil, cu organisme de inspecţie, certificare, precum şi cu organisme cu obiect de activitate similar din alte ţãri, cu operatori economici care desfãşoarã activitãţi conexe apãrãrii împotriva incendiilor şi protecţiei civile, cu asociaţii profesionale şi organisme neguvernamentale cu profil de activitate în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor şi al protecţiei civile.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic