Inapoi la Cautare

ORDIN 280 /2010


pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 694/2008 privind condiţiile de recunoaştere a organizaţiilor de producători şi a grupurilor de producători recunoscute preliminar în sectorul fructe şi legume, precum şi modul de accesare a sprijinului financiar de către acestea


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 95.755 din 13 decembrie 2010 al Direcţiei generale politici agricole,

    în temeiul art. 8 din Hotărârea Guvernului nr. 1.078/2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producători recunoscute preliminar şi organizaţiilor de producători în sectorul fructe şi legume,

    în baza Hotărârii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

    ART. I

    Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 694/2008 privind condiţiile de recunoaştere a organizaţiilor de producători şi a grupurilor de producători recunoscute preliminar în sectorul fructe şi legume, precum şi modul de accesare a sprijinului financiar de către acestea, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 796 din 27 noiembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 6, literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "a) comercializarea produselor pentru care organizaţia de producători sau grupul de producători recunoscut preliminar nu deţine recunoaşterea;

    b) comercializarea produselor pentru care organizaţia de producători sau grupul de producători recunoscut preliminar deţine sau solicită recunoaşterea, cumpărate direct de la o altă persoană fizică sau juridică, indiferent dacă aceasta din urmă deţine sau nu recunoaştere."

    2. La articolul 8, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(6) Renunţarea la calitatea de membru se comunică în scris organizaţiei de producători şi devine efectivă după o perioadă de 15 zile din momentul primirii comunicării, aceasta reprezentând perioada de preaviz."

    3. La articolul 19, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(4) Investiţiile sau acţiunile pot fi realizate în exploataţii individuale ale membrilor organizaţiei de producători, cu acordul adunării generale a membrilor şi cu condiţia ca acestea să contribuie la realizarea obiectivelor programului operaţional. În cazul în care un membru părăseşte organizaţia de producători, investiţia sau valoarea reziduală a acesteia va fi recuperată de la membrul în cauză."

    4. La articolul 30, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "Art. 30. - (1) Sprijinul prevăzut la art. 17 alin. (1) lit. b) se calculează anual, pe baza valorii producţiei comercializate în cursul perioadei de referinţă şi a cheltuielilor eligibile efectuate sau, după caz, programate în cursul perioadei de implementare, şi se acordă sub formă de plăţi în avans, plăţi parţiale sau plăţi anuale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic