Inapoi la Cautare

ORDIN 2525 /2016


privind constituirea Catalogului naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 4

    (1) Elaboratorii au acces la datele amenajistice şi pe terenurile forestiere care fac obiectul studiului de fundamentare pe care aceştia îl elaborează, numai după notificarea prealabilă a proprietarului fondului forestier şi a administratorului/prestatorului de servicii silvice, notificare ce se face în scris, cu cel puţin 15 zile înainte de începerea activităţilor.

    (2) În cazul în care elaboratorii nu cunosc proprietarul şi/sau administratorul/prestatorul de servicii silvice, notificarea se adresează structurii teritoriale de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, care o transmite proprietarului şi/sau administratorului/prestatorului de servicii silvice, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data primirii, aducând totodată la cunoştinţa conducătorului de lucrări responsabil pentru elaborarea studiului, datele de contact ale proprietarului şi administratorului/prestatorului de servicii silvice.

    (3) Notificarea prevăzută la alin. (1) sau, după caz, alin. (2) cuprinde obligatoriu schiţa zonei care face obiectul studiului de fundamentare, datele de contact ale conducătorului de lucrări, numele tuturor persoanelor care sunt implicate în efectuarea studiului şi data propusă pentru începerea studiului.

    ART. 5

    (1) Întocmirea studiului de fundamentare se face de către elaborator pe baza Metodologiei de lucru privind identificarea pădurilor virgine şi cvasivirgine, prevăzută în anexa nr. 3.

    (2) Elaborarea studiului de fundamentare se face într-o perioadă de maximum 90 de zile, începând cu data propusă pentru începerea studiului, prevăzută la art. 4 alin. (3).

    (3) Arboretele în care sunt în curs de execuţie lucrări silvotehnice începute anterior notificării prevăzute la art. 4 pot fi incluse în Catalog numai în baza verificării situaţiei în teren, în urma analizei de detaliu, la nivel de unitate amenajistică şi de ansamblu a suprafeţei totale a pădurilor care se propun a fi incluse în Catalog şi numai dacă aceste lucrări nu au influenţat respectarea criteriilor şi indicatorilor prevăzuţi de Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 3.397/2012, cu modificările ulterioare.

    (4) În situaţia în care, după primirea notificării prevăzute la art. 4, administratorul/prestatorul de servicii silvice şi/sau proprietarul refuză să pună la dispoziţie datele din amenajamentele silvice şi să permită accesul în teren, elaboratorul înştiinţează despre această situaţie, în scris, structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, care îi va facilita accesul în teren şi la datele necesare elaborării studiului de fundamentare, prin mijloacele legale ce le are la dispoziţie.

    (5) În situaţia în care, elaboratorul solicită administratorului/ prestatorului de servicii silvice evidenţa lucrărilor silvice executate în ultimii 30 de ani, în pădurea care face obiectul studiului, iar administratorul/prestatorul de servicii silvice respectiv nu deţine această evidenţă, elaboratorul înştiinţează despre această situaţie, în scris, structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

    (6) Structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură obţine evidenţa lucrărilor silvice prevăzută la alin. (5) de la ocolul silvic/ocoalele silvice care au administrat anterior pădurea respectivă şi o pune la dispoziţia elaboratorului în termen de maximum 30 de zile de la data primirii înştiinţării din partea acestuia.

    ART. 6

    (1) Studiile de fundamentare se depun în două exemplare la structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în format pe suport hârtie şi în format electronic, împreună cu documentele care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 3 alin. (2) sau (3), după caz.

    (2) Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură înştiinţează în scris, cu confirmare de primire, proprietarii şi administratorii/prestatorii de servicii silvice, după caz, despre primirea studiului de fundamentare şi identificarea amenajistică a suprafeţelor de pădure care fac obiectul acestui studiu, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data primirii studiului.

    (3) Se interzice executarea lucrărilor silvotehnice de către proprietari şi/sau administratori/prestatori de servicii silvice, în pădurile care fac obiectul studiului de fundamentare, ulterior datei la care aceştia au primit înştiinţarea scrisă prevăzută la alin. (2).

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic