Inapoi la Cautare

ORDIN 2525 /2016


privind constituirea Catalogului naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Studiile de fundamentare prevăzute la art. 1 alin. (4) lit. b) vor avea conţinutul prevăzut în anexa nr. 2.

    (3) În cazul în care administratorul/prestatorul de servicii silvice identifică în raza sa de activitate o pădure care îndeplineşte criteriile şi indicatorii prevăzuţi de Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 3.397/2012, cu modificările ulterioare, are obligaţia de a transmite la structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură o informare cu privire la amplasamentul şi suprafaţa pădurii identificate şi de a sista efectuarea lucrărilor silvice pe suprafaţa respectivă.

    (4) Structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură are obligaţia de a verifica informaţiile primite de la persoane fizice şi juridice sau de la administratorul/prestatorul de servicii silvice cu privire la identificarea unor terenuri forestiere care îndeplinesc criteriile şi indicatorii prevăzuţi de Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 3.397/2012, cu modificările ulterioare, şi de a posta pe siteul propriu lista acestor păduri, în vederea oferirii posibilităţii de a se întocmi studii de fundamentare potrivit prezentului ordin.

    (5) Actualizarea Catalogului prin includerea pădurilor care fac parte din categoria celor prevăzute la art. 1 alin. (4) lit. a) şi care sunt cuprinse în amenajamentele silvice se face cu ocazia avizării studiilor de amenajare a pădurilor respective în Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură.

    (6) Pentru pădurile care fac parte din categoria celor prevăzute la art. 1 alin. (4) lit. a), autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură întocmeşte lista acestora în formatul prevăzut în anexa nr. 1 asigurând avizarea în Comisia tehnică de avizare pentru silvicultură şi includerea pădurilor respective în Catalog.

    ART. 3

    (1) Studiile de fundamentare se realizează de către persoane fizice sau juridice, denumite în continuare elaboratori.

    (2) Persoanele fizice care elaborează studiul de fundamentare trebuie să facă dovada că au studii superioare în domeniul silviculturii şi că îndeplinesc cel puţin una dintre următoarele condiţii:

    a) să fie atestate ca şef de proiect în amenajarea pădurilor sau ca expert CTAP;

    b) să fie cercetători ştiinţifici minimum gradul III;

    c) să fie cadre didactice universitare care îşi desfăşoară activitatea în domeniul silviculturii, ecologiei şi/sau biologiei.

    (3) Persoanele juridice care elaborează studiul de fundamentare trebuie să facă dovada că au relaţii contractuale cu o persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (2) şi, dacă persoanele juridice consideră necesar, una sau mai multe persoane care îndeplinesc cel puţin una dintre următoarele condiţii:

    a) să fie absolvenţi de studii superioare în domeniul ştiinţelor naturii - silvicultură, ecologie şi protecţia mediului, biologie, care să aibă o experienţă profesională în domeniu de minimum 5 ani;

    b) să fie cercetători ştiinţifici cu minimum gradul III în domeniul ştiinţelor naturii - silvicultură, ecologie şi protecţia mediului, biologie;

    c) să fie cadre didactice universitare care îşi desfăşoară activitatea în domeniul silviculturii, ecologiei şi/sau biologiei.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic