Inapoi la Cautare

ORDIN 252 /2006


pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte reguli detaliate în ceea ce priveşte tranzitul pe teritoriul Comunităţii Europene, numai pe cale rutieră, dintr-o ţară terţă într-o altă ţară terţă, al produselor de origine animală, pentru aplicarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

         Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

            nr. 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare

            care stabileşte principiile ce reglementează organizarea

                  controalelor veterinare privind produsele ce

                 intră în Comunitatea Europeană din tari terţe

    ART. 1


    În aplicarea art. 11 şi, în special, a art. 11 alin. (2) din Norma sanitară veterinara care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din tari terţe, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 206/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 752 din 4 septembrie 2006, ce transpune în legislaţia naţionala Directiva 97/78/CE , în cazul tranzitului pe teritoriul Comunităţii Europene, numai pe cale rutiera, dintr-o ţara terta într-o alta ţara terta, de produse de origine animala, se aplică regulile din prezenta norma sanitară veterinara.

    ART. 2


    Postul de inspecţie la frontiera menţionat la art. 11 alin. (2) lit. e) din norma sanitară veterinara aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 206/2006, ce transpune în legislaţia naţionala Directiva 97/78/CE , trebuie să fie:

    a) pentru produsele de pescuit, toate posturile de inspecţie la frontiera care apar în anexa la Norma sanitară veterinara ce stabileşte lista posturilor de inspecţie la frontiera convenite pentru efectuarea controalelor veterinare asupra animalelor vii şi produselor de origine animala provenind din tari terţe şi actualizează regulile detaliate privind controalele ce urmează să fie efectuate de către experţii Comunităţii Europene, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 81/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 şi 822 bis din 12 septembrie 2005, ce transpune în legislaţia naţionala Decizia Comisiei 2001/881/CE ;

    b) pentru alte produse de origine animala, care nu sunt menţionate la lit. a), toate posturile de inspecţie la frontiera la care se face referire la lit. a), cu excepţia celor care sunt aprobate numai pentru inspecţia produselor de pescuit.

    ART. 3


    Medicul veterinar oficial sau, în cazul produselor de pescuit, fie medicul veterinar oficial, fie agentul desemnat numit de autoritatea competentă va fi responsabil de a se asigura ca aceste controale sunt efectuate la postul de inspecţie la frontiera de ieşire, asupra transporturilor care părăsesc Comunitatea Europeană, în baza prezentei prevederi; controalele urmează sa confirme dacă transporturile primite sunt conforme cu cele expediate de la postul de inspecţie la frontiera de introducere şi dacă acestea sunt conforme cu informaţiile înscrise în certificatul care însoţeşte transportul, în concordanta cu modelul prezentat în anexa nr. 3 la Norma sanitară veterinara şi pentru siguranţa alimentelor ce stabileşte proceduri pentru efectuarea controalelor sanitare veterinare la posturile de inspecţie şi controale veterinare de frontieră ale României, pentru produse importate din tari terţe, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 21/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 230 şi 230 bis din 18 martie 2005, ce transpune în legislaţia naţionala Regulamentul (CE) nr. 136/04/CE .

    ART. 4
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic