Inapoi la Cautare

ORDIN 248 /2006


privind acordarea de prime la exportul de vinuri


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Văzând Referatul de aprobare nr. 78.136 din 25 ianuarie 2006 şi Procesul-verbal nr. 78.101 din 20 ianuarie 2006, având în vedere prevederile art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.518/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a primelor de export de la bugetul de stat pentru produsele agroalimentare, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi ministrul finanţelor publice emit următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Se aprobă acordarea unei prime de export de 90 lei/hl, în limita cantităţii de 8.080 hl, la sortimentele de vinuri cu denumire de origine controlată (DOC) îmbuteliate şi vinuri spumante îmbuteliate, corespunzătoare codurilor tarifare prevăzute în anexa nr. 1, pentru toate destinaţiile, cu excepţia ţărilor membre ale Uniunii Europene.

    (2) Marfa trebuie să fie atestată de certificatul de atestare a dreptului de comercializare a vinurilor cu denumire de origine controlată, eliberat de Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri şi Alte Produse Vitivinicole (ONDOV), care va fi prezentat împreună cu celelalte documente prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.518/2002 privind aprobarea mecanismului de acordare a primelor de export de la bugetul de stat pentru produsele agroalimentare, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Prima de export se acordă pentru marfa exportată după intrarea în vigoare a prezentului ordin şi încasată până la 31 decembrie 2006 inclusiv, în ordinea cronologică a depunerii documentaţiei pentru acordarea primei de export la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare Agenţie.

    (2) Cererile pentru acordarea primei de export, însoţite de documentaţia aferentă în conformitate cu prevederile prezentului ordin şi ale Hotărârii Guvernului nr. 1.518/2002, vor fi prezentate la Agenţie cât mai curând posibil de la data încasării contravalorii în valută a exportului, dar nu mai târziu de 15 ianuarie 2007.

    (3) Anunţul privind gradul de alocare a acestei cantităţi, în funcţie de certificatele de export eliberate, va fi afişat zilnic la sediul Agenţiei şi pe site-ul acesteia.

    ART. 3

    Beneficiarii primei de export sunt producătorii agricoli care produc şi exportă sortimentele de vinuri prevăzute la art. 1 alin. (1), direct sau prin comisionari.

    ART. 4

    (1) Depunerea cererilor şi a documentaţiei aferente, plăţile către agenţii economici beneficiari, precum şi celelalte prevederi privind primele de export se realizează conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.518/2002 şi ale prezentului ordin.

    (2) Deconturile justificative se întocmesc conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic