Având în vedere prevederile
art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări prin
Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 3 alin. (3) şi al
art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, vazand Referatul comun de aprobare nr. 86.606 din 25 septembrie 2006, întocmit de Direcţia generală siguranţa alimentelor şi Direcţia de igiena şi sănătate publică veterinara din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
ART. 1 (1) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga următoarele ordine: a)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 401/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate pentru producerea şi comercializarea carnii proaspete, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 32 din 22 ianuarie 2003, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 64/433/CEE ; b)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 402/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind problemele de sănătate care reglementează producerea şi comerţul cu carne proaspăta de pasare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 71 din 4 februarie 2003, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 71/118/CEE ; c)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 535/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate care reglementează comerţul dintre România şi statele membre ale Uniunii Europene cu carne proaspăta, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 891 din 10 decembrie 2002, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 72/461/CEE ; d)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 322/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 356 şi 356 bis din 26 mai 2003, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 77/99/CEE ; e)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 46/2003 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate a animalelor care reglementează comerţul cu produse din carne dintre România şi statele membre ale Uniunii Europene, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 şi 155 bis din 11 martie 2003, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 80/215/CEE ; f)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 346/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile generale de igiena în exploatatiile de animale producătoare de lapte, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 659 din 5 septembrie 2002, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Comisiei 89/362/CEE ; g)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 356/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de sănătate şi igiena pentru producerea şi comercializarea produselor din oua, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 26 noiembrie 2002, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 89/437/CEE ; h)
Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 243/2002 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile sanitare veterinare pentru producerea şi comercializarea molustelor bivalve vii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 695 din 23 septembrie 2002, ce transpune în legislaţia naţionala
Directiva Consiliului 91/492/CEE ;