Inapoi la Cautare

ORDIN 24 /2017


privind conţinutul, întocmirea şi verificarea listelor originale cuprinzând adeziunile membrilor cetăţeni români ai unei asociaţii religioase ce solicită recunoaşterea calităţii de cult, precum şi procedura emiterii de către Secretariatul de Stat pentru Culte a avizului consultativ privitor la recunoaşterea calităţii de cult a unei asociaţii religioase


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) manifestarea de voinţă a semnatarilor privind susţinerea recunoaşterii drept cult a asociaţiei religioase;

    c) numele, prenumele şi domiciliul membrilor susţinători, menţionarea actului de identitate şi a codului numeric personal, judeţul şi localitatea şi, după caz, sectorul în care îşi au domiciliul sau reşedinţa aceştia;

    d) semnăturile membrilor susţinători. Este interzisă orice fel de delegare sau de reprezentare pentru semnarea listei de adeziuni.

    (2) Modelul listei de adeziuni, care cuprinde datele de identificare şi semnăturile membrilor unei asociaţii religioase care solicită recunoaşterea calităţii de cult, este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 5

    Listele de adeziuni întocmite fără a respecta prevederile art. 4 nu vor fi luate în considerare.

    ART. 6

    Formularele pentru listele de adeziuni se imprimă pe coli de hârtie format A4, detaşabile şi numerotate. Formularele se imprimă pe o singură faţă a colii şi cuprind prevederile menţionate la articolul 4, cu excepţia celor referitoare la membrii susţinători, care se completează de mână, atunci când aceştia semnează lista.

    ART. 7

    Fiecare pagină imprimată a listei de adeziuni se semnează de către persoana desemnată de către asociaţie conform art. 1 sau de către persoane împuternicite în scris de către aceasta pentru a întocmi lista.

    ART. 8

    Listele de adeziuni se păstrează în dosare, pe localităţi, încopciate şi semnate pentru atestarea conţinutului, pe coperta a doua, de către persoanele prevăzute la art. 7.

    ART. 9

    Documentaţia prevăzută la art. 18 din Legea nr. 489/2006
, republicată, inclusiv originalele listelor de adeziune, realizate în conformitate cu prevederile prezentului ordin, se va înregistra la Secretariatul de Stat pentru Culte, în termen de cel mult un an de la data prevăzută la art. 2. În cazul în care termenul a fost depăşit, va fi necesară iniţierea unei noi proceduri de strângere de semnături în vederea recunoaşterii calităţii de cult a respectivei asociaţii religioase.

    ART. 10
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic