Inapoi la Cautare

ORDIN 236 /2006


pentru aprobarea Normelor privind condiţiile şi modalitatea de decontare a serviciilor de homodializă şi dializă peritoneală în sistem ambulatoriu, contractate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu furnizorii din sectorul privat, câştigători ai licitaţiei naţionale pentru centrele-pilot


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.06.2006 și 29.04.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.06.2006 și 29.04.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ANEXĂ

                               NORME

    privind condiţiile şi modalitatea de decontare a serviciilor de hemodializă şi dializă peritoneală în sistem ambulatoriu, contractate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu furnizorii din sectorul privat, câştigători ai licitaţiei naţionale pentru centrele-pilot

    1. Dispoziţii generale

    1.1. Casele de asigurări de sănătate sunt împuternicite să reprezinte Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în relaţia cu furnizorii din sectorul privat desemnaţi câştigători ai licitaţiei naţionale pentru centrele-pilot, denumiţi în continuare furnizori.

    1.2. În calitate de reprezentanţi locali ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, casele de asigurări de sănătate sunt obligate să nominalizeze un număr suficient de persoane care vor verifica, valida şi controla declaraţiile de servicii lunare, precum şi documentele însoţitoare privind activitatea de transport, cu respectarea confidenţialităţii datelor [centralizatorul şi desfăşurătorul privind evidenţa după CNP a bolnavilor cu insuficienţă renală cronică (IRC) în stadiu uremic, beneficiari de hemodializă (HD) şi daliză peritoneală (DP) din centrele-pilot, precum şi sumele aferente] ale furnizorului pentru fiecare centru-pilot, respectiv ale furnizorului de transport aflat în contract cu casa de asigurări de sănătate pentru activităţile prevăzute la pct. 1.3. Aceste persoane vor fi nominalizate prin decizie a preşedintelui-director general al casei de asigurări de sănătate. Persoanele responsabile vor fi comunicate Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cu menţiunea ca orice modificare ulterioară a acesteia să fie comunicată Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

    1.3. Transportul nemedicalizat al bolnavilor constanţi, în vederea efectuării şedinţelor de hemodializă de la şi la domiciliu, se realizează în baza contractelor încheiate în acest sens de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii de transport autorizaţi/evaluaţi.

    Modalităţile de contractare şi decontare sunt cele prevăzute în contractul-cadru şi în normele sale în vigoare şi completate cu prevederile prezentului ordin.

    Pentru furnizorii noi de transport se încheie contracte pe baza modelului de contract prevăzut în contractul-cadru, iar pentru furnizorii care asigură servicii medicale de urgenţă şi transport sanitar se pot încheia acte adiţionale. Actele adiţionale se adaptează conform modelelor de contract de furnizare de servicii medicale de urgenţă şi transport sanitar.

    Transportul pacienţilor hemodializaţi constanţi, cu insuficienţă renală cronică în stadiu uremic, se face în baza solicitărilor de transport prevăzute în anexa A, transmise de centrele-pilot, cu avizul casei de asigurări de sănătate aflate în contract cu furnizorul de servicii de transport.

    1.4. La nivelul centrelor-pilot se acordă servicii de hemodializă în regim ambulatoriu atât bolnavilor aflaţi constant în evidenţă (bolnav constant), în limita a 150 de şedinţe pentru tratamentul continuu/12 luni, cât şi celor trataţi temporar (bolnav temporar), precum şi servicii de dializă peritoneală bolnavilor aflaţi constant în evidenţă.

    Bolnavul constant este bolnavul tratat prin dializă pentru IRC în stadiu uremic, înregistrat în Registrul de evidenţă a bolnavilor dializaţi din centrul-pilot în care bolnavul beneficiază de şedinţe de hemodializă.

    Bolnavul temporar este bolnavul care necesită tratament în centrul-pilot pentru mai puţin de 6 săptămâni, respectiv:

    - bolnavul cu dializă pentru IRC în stadiu uremic, înregistrat în Registrul de evidenţă a bolnavilor dializaţi al unui alt centru de dializă, tratat ca urmare a transferului temporar, realizat cu respectarea condiţiilor şi formalităţilor de transfer prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de dializă publice şi private, aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.718/2004;

    - bolnavul constant cu complicaţii ale IRC, care necesită temporar şedinţe de hemodializă suplimentare.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic