Inapoi la Cautare

ORDIN 235 /2011


privind aprobarea specificaţiilor tehnice ale produselor alimentare de bază care fac obiectul Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari "Coşul de solidaritate"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    4.1. Caracteristici generale de calitate ale mălaiului

    Este un produs fabricat prin măcinarea porumbului în prealabil degerminat.

    Materia primă folosită la obţinerea produsului trebuie să corespundă documentelor tehnice normative de produs SR 5447 "Porumb boabe pentru consum alimentar" (categoria I) şi normelor sanitare în vigoare.

    Produsul "Mălai" se fabrică conform instrucţiunilor tehnologice şi normelor interne aprobate cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

    4.2. Proprietăţi organoleptice
	

 ┌──────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
 │ Caracteristici │ Condiţii de admisibilitate a mălaiului │
 │ │ │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Culoare │galben-portocalie specifică porumbului │
 │ │din care provine, cu particule alb-gălbui│
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Miros │caracteristic, fără miros străin │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Gust │plăcut, specific, fără gust amar, fără │
 │ │scrâşnet în mestecare │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Infestare │lipsă │
 └──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    4.3. Proprietăţi fizico-chimice
	

 ┌──────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
 │ Caracteristici │ Condiţii de admisibilitate a mălaiului │
 │ │ Extra │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Umiditate, %, maximum │ 16,5 │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Fineţe │ │
 │- rest pe sita nr. 22 │ │
 │(ţesături din sârmă de oţel │ │
 │1.000 microni, STAS 8285-77), │ │
 │%, maximum │ 2 │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │- trece prin sita nr. 55 (din │ │
 │bronz fosforos 372 microni, │ │
 │STAS 8285-77), %, maximum │ 10 │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Impurităţi metalice: │ │
 │- sub formă de pulbere, mg/kg,│ │
 │maximum │ 3 │
 │- sub formă de aşchii │ lipsă │
 └──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    5. Orez

    5.1. Caracteristici generale de calitate pentru orez

    Cerinţe legate de caracteristici de calitate şi caracteristici fizico-chimice (SR 1226/2007)

    5.2. Caracteristici organoleptice
	

 ┌──────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
 │ Caracteristici │ Descriere │
 │ organoleptice ├────────────────────┬────────────────────┤
 │ │ Pentru calitatea I │ Pentru calitatea │
 │ │ │ a II-a │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┴────────────────────┤
 │Aspect │ boabe complet decorticate │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┬────────────────────┤
 │Culoare │ albă │ albă până la │
 │ │ │ alb-gălbuie │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┴────────────────────┤
 │Miros │ caracteristic, fără miros străin │
 │ │ (de mucegai, de rozătoare etc.) │
 ├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
 │Gust │ plăcut, specific │
 └──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    5.3. Proprietăţi fizice şi chimice
	

 ┌──────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┐
 │ Caracteristici │ Valori maxime admise │
 │ fizico-chimice │ - % - │
 │ ├────────────────────┬────────────────────┤
 │ │ Pentru calitatea I │ Pentru calitatea │
 │ │ │ a II-a │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Corpuri străine anorganice │ 0,1 │ 0,5 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Corpuri străine organice │ 0,1 │ 0,5 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Boabe galbene │ lipsă │ 5 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Boabe cu dungi roşcate │ 3 │ 12 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Boabe gipsate │ lipsă │ 10 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Spărturi │ 10 │ 20 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Umiditate │ 15 │ 15 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Boabe nedezvoltate │ │ │
 │(de culoare verde) │ lipsă │ 5 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Spărturi mici │ 1 │ 5 │
 └──────────────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┘


                                      ----

<   3   4  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic