Inapoi la Cautare

ORDIN 235 /2011


privind aprobarea specificaţiilor tehnice ale produselor alimentare de bază care fac obiectul Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari "Coşul de solidaritate"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

             Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari

                            "Coşul de solidaritate"

    1. Făină

    1.1. Proprietăţi organoleptice
	

*Font 8*
 ┌──────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ │ Condiţii de calitate │
 │ ├───────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┬──────────────────┤
 │ │ Grupa făină albă │ Grupa făină semialbă │Grupa făină neagră │ Grupa făină │
 │Caracteristici│ │ │ │ dietetică │
 │ ├───┬──────────┬───┬────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │ │Tip│Superioară│Tip│Tip │ Făină semialbă │ Făină neagră │ Făină dietetică │
 │ │480│ Tip 000 │550│650 │ │ │ │
 ├──────────────┼───┴──────────┴───┴────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │ Culoare - │Alb-gălbuie cu nuanţă │Alb-gălbuie cu nuanţă │Cenuşiu-deschis, cu│Roşcată, conţinând│
 │ aspect │slab-cenuşie şi cu │cenuşie şi urme vizibile│nuanţă alb-gălbuie,│particule de │
 │ │particule fine de │de tărâţe │conţinând particule│tărâţe şi │
 │ │tărâţe │ │de tărâţe │endosperm │
 ├──────────────┼───────────────────────┴────────────────────────┴───────────────────┴──────────────────┤
 │ Miros │Plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin │
 ├──────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ Gust │Normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mestecare (datorită │
 │ │impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.). │
 └──────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    NOTĂ:

    În făina de grâu nu se admite prezenţa insectelor sau a acarienilor în niciun stadiu de dezvoltare.

    1.2. Proprietăţi fizice şi chimice
	

*Font 7*
 ┌───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ │ Condiţii de calitate │
 │ ├─────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┬──────────────────┤
 │ Caracteristici │ Grupa făină albă │ Grupa făină semialbă │Grupa făină neagră │ Grupa făină │
 │ │ │ │ │ dietetică │
 │ ├────┬──────────┬────┬────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │ │Tip │Superioară│Tip │Tip │ Făină semialbă │ Făină neagră │ Făină dietetică │
 │ │480 │ Tip 000 │550 │650 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼────┼──────────┼────┼────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │Umiditate, %, maximum │14,5│ 14,5 │14,5│14,5│ 14,5 │ 14,5 │ 14,5 │
 ├───────────────────────────────────┼────┼──────────┼────┼────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │Aciditate, grade, maximum │ 2,2│ 2,2 │ 2,2│ 2,8│ 3,2 │ 5 │ 5 │
 ├───────────────────────────────────┼────┼──────────┼────┼────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │Conţinut de cenuşă raportat la │0,48│ 0,48 │0,55│0,65│ 0,66-0,90 │ 0,91-1,40 │ 1,41-2,2 │
 │substanţa uscată, %, maximum │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼────┼──────────┼────┼────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │Conţinut în cenuşă insolubilă în │ 0,2│ 0,2 │ 0,2│ 0,2│ 0,2 │ 0,2 │ 0,2 │
 │HCl 10%, %, maximum │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────┬──────────────┼────┼──────────┼────┼────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │ │sub formă de │ 3 │ 3 │ 3 │ 3 │ 3 │ 3 │ 3 │
 │ │pulbere, g/kg │ │ │ │ │ │ │ │
 │Impurităţi metalice ├──────────────┼────┴──────────┴────┴────┴────────────────────────┴───────────────────┴──────────────────┤
 │ │sub formă de │ lipsă │
 │ │aşchii │ │
 ├────────────────────┴──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Conţinut de gluten umed, %, minimum│ în funcţie de cerinţele tehnologice │
 ├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Indice de deformare a glutenului, │ în funcţie de cerinţele tehnologice │
 │milimetri │ │
 ├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Conţinut de substanţe proteice │ în funcţie de cerinţele tehnologice │
 │raportat la substanţa uscată, %, │ │
 │minimum │ │
 ├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Indice de cădere, secunde, minimum │ în funcţie de cerinţele tehnologice │
 ├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Indice Zeleny │ în funcţie de cerinţele tehnologice │
 ├───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Granulaţie, % │ în funcţie de cerinţele tehnologice │
 └───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    2. Zahar

    2.1. Proprietăţi organoleptice

    Zahăr cristal
	

*Font 9*
 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
 │ │ Tip de zahar-cristal │ │
 │ ├─────────────────────────┬───────────────────────────┤Metode de │
 │ Caracteristici │ Alb nr. 1 │ Alb nr. 2 │verificare│
 │ ├─────────────────────────┴───────────────────────────┤ │
 │ │ Condiţii de admisibilitate │ │
 ├──────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
 │Culoare │albă, cu strălucire caracteristică │ │
 ├──────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤ │
 │Aspect în stare solidă│cristale uscate, uniform calibrate, nelipicioase, │ │
 │ │neaglomerate, care curg liber │ STAS 110 │
 ├──────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤ │
 │Aspect în soluţie 25% │soluţie limpede, fără sediment şi corpuri străine │ │
 ├──────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤ │
 │Miros şi gust │dulce, fără miros şi gust străin, atât în stare │ │
 │ │solidă, cât şi în soluţie │ │
 └──────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘


    2.2. Proprietăţi fizice şi chimice
	

*Font 9*
 ┌───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────┬──────────┐
 │ │ │Tip de zahar-cristal │ │
 │ │ Unitate de măsură ├──────────┬──────────┤Metode de │
 │ Caracteristici │ │Alb nr. 1 │Alb nr. 2 │verificare│
 │ ├───────────────────────┴──────────┴──────────┤ │
 │ │ Condiţii de admisibilitate │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┬──────────┬──────────┼──────────┤
 │ │ Tip de culoare │ 2 │ 4,5 │ │
 │Tip de culoare ├───────────────────────┼──────────┼──────────┤ │
 │ │Puncte europene maximum│ 4 │ 9 │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┴──────────┤ │
 │ │ % maximum │ 0,03 │ │
 │Cenuşă conductometrică ├───────────────────────┼─────────────────────┤ │
 │ │Puncte europene maximum│ 15 │ STAS 110 │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┬──────────┤ │
 │ │Unităţi ICUMSA maximum │ 22,5 │ 45 │ │
 │Coloraţie în soluţie ├───────────────────────┼──────────┼──────────┤ │
 │ │Puncte europene maximum│ 3 │ 6 │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼──────────┤ │
 │Total puncte europene │Puncte europene maximum│ 22 │ 30 │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┴──────────┤ │
 │Umiditate │ % maximum │ 0,06 │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤ │
 │Zaharoză raportată la substanţa│ % │ minimum 99,80 │ │
 │uscată │ │ │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤ │
 │Substanţe reducătoare │ % │ maximum 0,03 │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┬──────────┤ │
 │Substanţe insolubile în apă │ mg/kg │maximum 10│maximum 50│ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┴──────────┤ │
 │Impurităţi metalice │ - │ Absente │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤ │
 │pH în soluţie 25% │ - │ 7,5 │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤ │
 │Sfărâmături (bucăţi cu masă │ % maximum │ - │ STAS 110 │
 │mai mică de 5 g) │ │ │ │
 ├───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤ │
 │Substanţă uscată │ ^0 Brix │ - │ │
 └───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────────────┴──────────┘


    NOTĂ:

    Pentru o depozitare a zahărului de peste 2 ani, se recomandă folosirea tipurilor alb nr. 1 şi alb nr. 2, cu următoarele caracteristici:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic