Inapoi la Cautare

ORDIN 229 /1999


pentru aprobarea Metodologiei privind actualizarea trimestriala a băncii de date
cuprinzând lucrările publice şi construcţiile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Ministrul lucrărilor publice şi amenajării teritoriului, şeful Departamentului pentru Administraţie Publica Locală, secretar de stat, şi preşedintele Comisiei Naţionale pentru Statistica,

    în aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 853/1998 privind autorizarea Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului de a constitui şi gestiona banca de date cuprinzând lucrările publice şi construcţiile şi a Ordonanţei Guvernului nr. 9/1992 privind organizarea statisticii publice, republicată,

    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 106/1998 privind organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru Administraţie Publica Locală, al Hotărârii Guvernului nr. 677/1998 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale pentru Statistica şi al Hotărârii Guvernului nr. 456/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, republicată,

    emit următorul ordin:

    1. Se aproba Metodologia privind actualizarea trimestriala a băncii de date cuprinzând lucrările publice şi construcţiile, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    2. In termen de 30 de zile de la încheierea trimestrului care face obiectul comunicării consiliile locale şi ceilalţi ordonatori de credite definiţi în conformitate cu prevederile Legii nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare, precum şi ceilalţi investitori vor transmite consiliilor judeţene şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti stadiul realizarilor trimestriale pentru toate lucrările publice şi construcţiile de pe teritoriul acestora.

    3. In termen de 45 de zile de la încheierea trimestrului care face obiectul comunicării consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor verifica şi vor centraliza datele primite de la consiliile locale, de la ceilalţi ordonatori de credite, precum şi de la ceilalţi investitori, pe care le vor transmite Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului prin Societatea Comercială "Consultanţa, Organizare şi Cibernetica în Construcţii" - S.A. Bucureşti, denumita în continuare C.O.C.C. - S.A.

    4. Banca de date centrala se realizează de către Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, iar datele devin disponibile la 60 de zile de la încheierea trimestrului care face obiectul comunicării.

    5. Comisia Naţionala pentru Statistica acorda asistenta metodologică, iar împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, pe baza de reciprocitate, îşi pun la dispoziţie informaţiile din banca de date la nivel judeţean şi central, ca surse de verificare a indicatorilor privind statistica construcţiilor.

    6. Reproducerea, difuzarea şi comunicarea publica a informaţiilor din banca de date se pot realiza cu titlu gratuit, iar extragerea şi reutilizarea informaţiilor pe diverse tematici, la cererea motivată a utilizatorilor, se fac pe cheltuiala acestora, cu respectarea principiilor privind confidenţialitatea datelor, prevăzute la cap. IV din Ordonanţa Guvernului nr. 9/1992, republicată.

    7. Prezentul ordin intra în vigoare la data publicării lui în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând ca datele pentru trimestrele I şi II ale anului 1999 sa fie comunicate împreună, pe formulare distincte.

                          Ministrul lucrărilor publice

                          şi amenajării teritoriului,

                                 Nicolae Noica

                               Secretar de stat,
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic