Inapoi la Cautare

ORDIN 225 /2010


privind modificarea şi completarea Instrucţiunilor pentru stabilirea procedurii privind efectuarea operaţiunilor necesare pentru finanţarea de la bugetul de stat în cazul indisponibilităţii temporare a contribuţiei financiare a Comunităţii Europene şi în cazul compensărilor efectuate de Comisia Europeană, precum şi pentru tratamentul dobânzii acumulate în conturile bancare ale Fondului Naţional în cadrul programelor ex-ISPA, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 296/2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere:

    - prevederile Acordului interinstituţional pentru implementarea măsurilor ex-ISPA în domeniul transporturilor/mediului;

    - prevederile memorandumurilor de finanţare ISPA dintre Guvernul României şi Comisia Europeană,

    în temeiul art. 10, alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora, aprobată prin Legea nr. 22/2000, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

    ART. I

    Instrucţiunile pentru stabilirea procedurii privind efectuarea operaţiunilor necesare pentru finanţarea de la bugetul de stat în cazul indisponibilităţii temporare a contribuţiei financiare a Comunităţii Europene şi în cazul compensărilor efectuate de Comisia Europeană, precum şi pentru tratamentul dobânzii acumulate în conturile bancare ale Fondului Naţional în cadrul programelor ex-ISPA, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 296/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 199 din 22 martie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Punctul 2.2 va avea următorul cuprins:

    "2.2. În situaţia în care, din cauza indisponibilităţii fondurilor ex-ISPA, Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE (OPCP)/Agenţia de implementare se află în imposibilitate de a onora obligaţiile de plată către contractori, poate accesa fondul de indisponibilităţi temporare ISPA în baza unor prognoze lunare cu defalcare pe decade şi a unor solicitări exprese care trebuie să respecte formatul stabilit de Autoritatea de Certificare şi Plată şi să cuprindă: Notă explicativă, tabelul Situaţie privind plăţile efectuate şi de efectuat de către Agenţia de implementare şi documente suport: certificat interimar de plată/factură, reconciliere bancară, extrase de cont. Aceste solicitări exprese pot fi transmise Autorităţii de Certificare şi Plată de către Autoritatea de Management Ex-ISPA (AM Ex-ISPA)/agenţiile de implementare."

    2. La subpunctul 2.2.1, al doilea paragraf va avea următorul cuprins:

    "Autoritatea de Certificare şi Plată va transfera aceste sume în termen de 4 zile lucrătoare de la primirea unei solicitări exprese de la AM Ex-ISPA/agenţiile de implementare, în completarea informaţiilor din ultima prognoză lunară cu defalcare pe decade, în scopul efectuării de plăţi urgente la contractori."

    3. La subpunctul 2.2.7, primul paragraf va avea următorul cuprins:

    "2.2.7. În cazul măsurilor pentru care Comisia Europeană a suspendat temporar plăţile din alte cauze decât cea prevăzută la subpunctul 2.2.6, Autoritatea de Certificare şi Plată stabileşte şi transferă OPCP/agenţiilor de implementare sumele de la bugetul de stat din fondul de indisponibilităţi temporare, în termen de 4 zile lucrătoare de la primirea unei solicitări exprese de la acestea, în completarea informaţiilor din ultima prognoză lunară cu defalcare pe decade, în scopul efectuării de plăţi la contractori."

    4. La punctul 2.4, paragraful 1 va avea următorul cuprins:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic