Inapoi la Cautare

ORDIN 2243 /2006


pentru aprobarea Metodologiei privind scutirea de la garantarea drepturilor de import


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    b) la biroul vamal, atunci când regimul vamal se autorizează conform art. 497 alin. (3) din Regulamentul (CEE) nr. 2454/1993 al Comisiei.

    ART. 3

    (1) Cererea este însoţită de următoarele documente:

    a) contractul/comanda în baza căruia/căreia se derulează operaţiunile (original şi copie) şi/sau factură, alte documente comerciale justificative;

    b) declaraţia angajament întocmită de titularul operaţiunii, prin care se obligă să achite drepturile de import în cazul în care operaţiunea nu este finalizată în termenul stabilit de autoritatea vamală. Modelul declaraţiei angajament este prevăzut în anexa nr. 2;

    c) formularul ce conţine cuantumul drepturilor de import, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3.

    (2) Declaraţia angajament se semnează de reprezentantul legal al titularului operaţiunii, iar formularul ce conţine cuantumul drepturilor de import se semnează de acesta şi de responsabilul financiar.

    ART. 4

    (1) Cererea şi documentele care o însoţesc sunt analizate de direcţia regională vamală sau de biroul vamal, după caz, sub toate aspectele care justifică aprobarea acesteia în ceea ce priveşte raţiunea economică sau încadrarea mărfurilor în una dintre situaţiile prevăzute la art. 1.

    (2) Aprobarea de scutire de la garantarea drepturilor de import, denumită în cele ce urmează aprobare, se eliberează în urma avizării operaţiunii de personalul vamal desemnat să gestioneze operaţiunile financiar-contabile, precum şi aspectele legate de regimul vamal solicitat şi reglementările legale aplicabile.

    (3) Autoritatea vamală competentă emite aprobarea conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, după cum urmează:

    a) direcţia regională vamală, pentru o cerere depusă potrivit art. 2 alin. (2) lit. a) din prezenta metodologie;

    b) biroul vamal, pentru o cerere depusă potrivit art. 2 alin. (2) lit. b) din prezenta metodologie.

    (4) Aprobarea se eliberează în 3 exemplare având următoarele destinaţii: un exemplar se transmite solicitantului, un alt exemplar se transmite biroului vamal de control al regimului, iar al treilea exemplar se păstrează în evidenţele autorităţii vamale care a emis aprobarea.

    (5) În autorizaţia de utilizare a regimului vamal suspensiv şi/sau economic se menţionează în rubrica 16 "Informaţii suplimentare" numărul şi data aprobării.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic