Inapoi la Cautare

ORDIN 2199 /2006


privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a examenului de notar public pentru notarii stagiari şi a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 11.10.2006 și 03.09.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 11.10.2006 și 03.09.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) conduita notarului stagiar pe perioada stagiului;

    c) preocuparea pentru pregătirea profesională;

    d) volumul de activitate din perioada stagiului, pe categorii de operaţiuni şi aprecierea asupra îndeplinirii lor.

    (3) Dosarul de înscriere la examen se depune, în mod obligatoriu, la Camera Notarilor Publici în circumscripţia căreia notarul stagiar a efectuat stagiul.

    ART. 6

    (1) Colegiul director, primind actele stabilite la art. 5, verifică, în 48 de ore de la expirarea termenului prevăzut la art. 5 alin. (1), îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege şi de prezentul regulament pentru înscrierea candidatului la examenul de notar public.

    (2) Colegiul hotărăşte cu majoritatea voturilor membrilor săi admiterea sau respingerea cererii de înscriere la examen în cazul în care constată că nu sunt îndeplinite cerinţele legale pentru participarea candidatului la examen.

    (3) În ultima zi a termenului prevăzut la alin. (1), Colegiul întocmeşte situaţia centralizată a notarilor stagiari care s-au înscris la examen, cu indicarea dosarelor admise sau respinse, pe care o afişează la sediul Camerei. Candidatului respins i se eliberează, la cerere, o copie certificată de pe avizul motivat de respingere a cererii de înscriere la examen.

    (4) Împotriva avizului de respingere a cererii de înscriere la examen notarul stagiar poate depune la Colegiu, sub sancţiunea decăderii din drept, o contestaţie, în termen de 48 de ore de la afişarea situaţiei centralizate prevăzute la alin. (3).

    (5) În 24 de ore de la expirarea termenului prevăzut la alin. (4), Colegiul va transmite lista notarilor stagiari care au primit aviz de înscriere la examen şi dosarele acestora, precum şi contestaţiile formulate de cei declaraţi respinşi şi dosarele lor comisiei pentru verificarea condiţiilor de înscriere la examen, constituită conform art. 7 lit. a).

    (6) Dosarele candidaţilor admişi şi contestaţiile formulate potrivit alin. (4) vor fi analizate de comisia pentru verificarea condiţiilor de înscriere la examen, alcătuită potrivit art. 7 lit. a), în 3 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (5). Comisia hotărăşte cu majoritate de voturi asupra admisibilităţii cererii de înscriere la examenul de notar public şi comunică, în termen de 24 de ore, situaţia centralizată a notarilor stagiari ale căror cereri de înscriere la examen au fost admise sau respinse, care va fi afişată de îndată la sediul fiecărei Camere şi pe pagina de internet a Uniunii. Hotărârea comisiei prin care se soluţionează contestaţiile formulate potrivit alin. (4) este definitivă şi se comunică de îndată Colegiului, care o va aduce la cunoştinţa candidatului în cauză.

    (7) Împotriva avizului negativ al comisiei prevăzute la art. 7 lit. a) candidatul poate depune contestaţie la Cameră, în termen de 48 de ore de la afişare. În 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, acestea vor fi înaintate comisiei pentru soluţionarea contestaţiilor, prevăzută la art. 7 lit. b). În acelaşi termen de 24 de ore, comisia pentru verificarea condiţiilor de înscriere la examen va înainta comisiei prevăzute la art. 7 lit. b) dosarele candidaţilor care au formulat contestaţie.

    (8) Comisia prevăzută la art. 7 lit. b) se va pronunţa asupra contestaţiilor în 48 de ore de la expirarea termenului prevăzut pentru înaintarea contestaţiilor. Hotărârea comisiei este definitivă şi se comunică de îndată Colegiului, care o va aduce la cunoştinţa candidatului în cauză.

    (9) În cazul în care se emite aviz negativ de înscriere la examen, Colegiul va dispune prelungirea contractului de muncă de către notarul public îndrumător.

    (10) După soluţionarea contestaţiilor, comisia prevăzută la art. 7 lit. b) întocmeşte situaţia centralizată a candidaţilor care au primit aviz favorabil de înscriere la examen, care va fi comunicată Camerelor, precum şi comisiei pentru organizarea şi supravegherea desfăşurării examenului.

<   4   5   6   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic