Inapoi la Cautare

ORDIN 2199 /2006


privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a examenului de notar public pentru notarii stagiari şi a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 11.10.2006 și 03.09.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 11.10.2006 și 03.09.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Data susţinerii examenului şi posturile vacante se comunică cu 30 de zile înainte de această dată, în vederea înştiinţării candidaţilor, Camerelor Notarilor Publici, care le vor afişa la loc vizibil şi accesibil publicului, şi se publică, în acelaşi termen, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, precum şi pe paginile de internet ale Uniunii şi ale Ministerului Justiţiei.

    (3) Cu cel puţin 15 zile înainte de data examenului, preşedintele Uniunii stabileşte ora şi locul desfăşurării examenului. Acestea vor fi comunicate Camerelor Notarilor Publici, care le afişează în vederea înştiinţării candidaţilor.

    În acelaşi termen, ora şi locul desfăşurării examenului se publică pe paginile de internet ale Uniunii şi ale Ministerului Justiţiei.

    (4) Examenul se desfăşoară pe parcursul a două zile, cu o zi pauză între proba teoretică şi cea practică. Durata fiecărei probe este de 3 ore.

    ART. 3

    (1) Pentru examenul de notar public, Consiliul Uniunii, împreună cu direcţia de specialitate din Ministerul Justiţiei, cu consultarea unui profesor universitar de specialitate de la o universitate acreditată, stabileşte tematica şi bibliografia cu caracter teoretic şi practic, cu incidenţă asupra activităţii notariale, din următoarele domenii: drept civil, dreptul familiei, drept comercial, drept internaţional privat, procedură civilă şi notarială, drept constituţional şi legislaţie notarială.

    (2) Cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru desfăşurarea examenului, Consiliul Uniunii transmite fiecărei Camere tematica şi bibliografia, pe care acestea le vor afişa la loc vizibil şi accesibil publicului.

    (3) În acelaşi termen, tematica şi bibliografia vor fi aduse la cunoştinţă candidaţilor şi prin afişare pe paginile de internet ale Uniunii şi ale Ministerului Justiţiei.

    CAP. II

    Procedura de înscriere la examen

    ART. 4

    (1) După împlinirea perioadei de stagiu, notarul stagiar este obligat să se prezinte la examenul de notar public, cu excepţia situaţiilor temeinic justificate, apreciate ca atare de Colegiul director. Calitatea de notar stagiar încetează de drept la data numirii în funcţia de notar public prin ordin al ministrului justiţiei.

    (2) Respingerea sau, după caz, lipsa nejustificată a notarului stagiar la două examene consecutive de notar public atrage încetarea contractului individual de muncă încheiat cu notarul public îndrumător şi pierderea dreptului de a se mai prezenta la acest examen.

    (3) În cazurile prevăzute la alin. (2), notarul stagiar se va putea prezenta la examen numai după parcurgerea unei noi perioade de stagiu.

    ART. 5

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic