Inapoi la Cautare

ORDIN 2191 /2007


pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.881/2006 privind ierarhizarea unităţilor spitaliceşti, a secţiilor şi compartimentelor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Văzând Referatul de aprobare nr. E.N. 13.478 din 19 decembrie 2007 al Direcţiei generale politici, strategii şi managementul calităţii în sănătate,

    având în vedere prevederile Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 853/2006 privind constituirea comisiilor de reevaluare a unităţilor spitaliceşti, secţiilor, compartimentelor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie,

    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul sănătăţii publice emite prezentul ordin.

    ART. I

    Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.881/2006 privind ierarhizarea unităţilor spitaliceşti, a secţiilor şi compartimentelor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 59 din 25 ianuarie 2007, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Se aprobă ierarhizarea unităţilor spitaliceşti, secţiilor, compartimentelor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, cuprinse în anexa nr. 1, precum şi arondarea judeţelor şi a unor unităţi sanitare la centrele cu nivel de ierarhizare 3, în conformitate cu anexa nr. 2.

    (2) Pentru municipiul Bucureşti, conducerea fiecărei unităţi sanitare spitaliceşti de nivel 3 desemnează o persoană care transmite zilnic, până la ora 13,00, următoarele date:

    a) numărul de locuri disponibile pentru primirea nou-născuţilor care necesită îngrijiri de terapie intensivă;

    b) numărul de locuri disponibile pentru mamele nou-născuţilor;

    c) numărul de locuri disponibile pentru gravide cu risc;

    d) alte precizări considerate relevante de către specialiştii unităţii sanitare respective.

    (3) Datele prevăzute la alin. (2) sunt comunicate la linia telefonică directă, pusă la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din Ordinul ministrului sănătăţii nr. 417/2004 privind înfiinţarea unităţii de transport neonatal specializat, cu modificările ulterioare. Transferurile se vor efectua în conformitate cu prevederile anexei nr. 2, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a indicaţiei medicale. Fac excepţie situaţiile în care, din motive întemeiate, medicale, administrative sau care ţin de condiţiile de transport, se impune transferul într-o altă unitate sanitară spitalicească de nivel 3 decât cea corespunzătoare arondării prevăzute în anexa nr. 2 sau într-o unitate sanitară ori secţie de pediatrie care are terapie intensivă, cu secţie sau compartiment de nou-născuţi. Pentru nou-născuţii cu stare gravă la naştere, pentru care se impune transferul către o altă unitate sanitară spitalicească, se recomandă organizarea transferului în primele 24 de ore de viaţă."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic