Inapoi la Cautare

ORDIN 219 /2011


privind aprobarea specificaţiilor tehnice ale produselor alimentare de bază care fac obiectul Programului guvernamental de sprijin pentru pensionari "Coşul de solidaritate"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ● granulaţie: mare şi/sau medie;

    ● umiditate: maximum 0,05%.

    2.3. Proprietăţi de utilizare
	

 ┌──────────────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┐
 │ Caracteristici │Tip de zahar-cristal│Metode de verificare│
 │ ├────────────────────┤ │
 │ │ Condiţii de │ │
 │ │ admisibilitate │ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Test de flocurare după 10 zile│ Negativ │ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┤ │
 │Număr de puncte negre la │ │ │
 │100 g, maximum │ 10 │ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┤ │
 │Putere de tamponare (mililitri│ │ │
 │HCL, soluţie 0,1 n, maximum) │ 5,5 │ STAS 110 │
 └──────────────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┘


    3. Ulei

    Ulei rafinat de floarea-soarelui

    3.1. Condiţii tehnice de calitate

    Uleiul comestibil rafinat de floarea-soarelui se fabrică după instrucţiuni tehnologice.

    Materia primă şi materiile auxiliare utilizate la fabricarea uleiului rafinat de floarea-soarelui trebuie să corespundă documentelor tehnice normative de produs şi dispoziţiilor legale sanitare.

    3.2. Proprietăţi organoleptice
	

 ┌──────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────┐
 │ Caracteristici │ Condiţii de │Metode de verificare│
 │ │ admisibilitate │ │
 ├──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────┤
 │Aspect: │limpede, fără suspensii │STAS 145/1-87 │
 │la 60°C, pentru uleiul │şi fără sediment │ │
 │neîmbuteliat şi pentru │ │ │
 │uleiul îmbuteliat cu │ │ │
 │destinaţia "pentru gătit" │ │ │
 ├──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────┤
 │Culoare │galbenă │STAS 145/1-87 │
 ├──────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────┤
 │Miros şi gust │plăcute, fără miros şi │STAS 145/1-87 │
 │ │gust străin │ │
 └──────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────────┘


    3.3. Proprietăţi fizice şi chimice
	

 ┌──────────────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┐
 │ Caracteristici │ Condiţii de │Metode de verificare│
 │ │admisibilitate Tip A│ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Aciditate liberă, exprimată în│ 0,1 │ STAS 145/16-67 │
 │acid oleic - %, maximum │ │ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Culoare de iod, mg I/100 cmc, │ 7 │ STAS 145/2-78 │
 │maximum │ │ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Apă şi substanţe volatile, │ 0,06 │ STAS 145/10-88 │
 │%, maximum │ │ │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Impurităţi insolubile în eter │ │ │
 │etilic, %, maximum │ 0,05 │ STAS 145/11-87 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Săpun, %, maximum │ 0,02 │ STAS 145/12-90 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Substanţe organice │ │ │
 │nesaponificabile, %, maximum │ 1 │ STAS 145/15-81 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Indice de iod, g I/100 g │ 119...135 │ STAS 145/19-90 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Indice de saponificare, mg │ │ │
 │KOH/g │ 184...198 │ STAS 145/17-67 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
 │Indice de peroxid, meq/kg, │ │ │
 │maximum │ 12 │ STAS 145/22-74 │
 ├──────────────────────────────┼────────────────────┴────────────────────┤
 │Plumb, mg/kg, maximum │ │
 ├──────────────────────────────┤ conform reglementărilor │
 │Cupru, mg/kg, maximum │ sanitare în vigoare │
 ├──────────────────────────────┤ │
 │Zinc, mg/kg, maximum │ │
 ├──────────────────────────────┤ │
 │Arsen, mg/kg, maximum │ │
 └──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    NOTE:

    - La uleiul rafinat de floarea-soarelui tip A, îmbuteliat pe linii de îmbuteliere fără uscare, se admite un conţinut de apă şi substanţe volatile de maximum 0,15%.

    - Indicele de peroxid pentru uleiul destinat păstrării îndelungate se stabileşte prin înţelegere între părţi.

    4. Mălai
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic