Inapoi la Cautare

ORDIN 2135 /2006


privind înregistrarea operatorilor economici care vor efectua achiziţii intracomunitare de produse accizabile după data de 1 ianuarie 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere prevederile art. 12^1, 185^1 şi 209 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Toţi operatorii economici importatori care achiziţionează produse supuse accizelor armonizate prevăzute la art. 162 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, de la antrepozite fiscale de producţie sau de la antrepozite fiscale de depozitare din alte state membre ale Uniunii Europene, şi care doresc să continue această activitate după data de 1 ianuarie 2007, precum şi operatorii economici care intenţionează să facă astfel de achiziţii de la această dată trebuie să se autorizeze în calitate de operatori înregistraţi.

    (2) Înregistrarea operatorilor economici prevăzuţi la alin. (1) se face la Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia de autorizări.

    (3) În vederea înregistrării, operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) vor depune o cerere în care vor fi menţionate informaţii cu privire la:

    a) identitatea operatorului înregistrat propus (denumirea, adresa completă, codul de identificare fiscală, nr. de telefon/fax);

    b) adresa completă, inclusiv codul poştal al locului unde se recepţionează produsele accizabile;

    c) tipurile de produse accizabile ce urmează a fi recepţionate în fiecare locaţie, conform Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 954/2006 pentru aprobarea configuraţiei Codului de accize şi a Nomenclatorului codurilor de produs.

    (4) Cererea va fi însoţită de copia certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerţului, precum şi de copiile contractelor încheiate cu antrepozitarii autorizaţi din alte state membre.

    (5) Înregistrarea la Ministerul Finanţelor Publice a operatorilor economici prevăzuţi la alin. (1) constă în eliberarea unei autorizaţii provizorii, care atestă calitatea de operator înregistrat şi codul de acciză atribuit acestuia.

    (6) Autorizaţiile prevăzute la alin. (5) produc efecte începând cu data de 1 ianuarie 2007 până la emiterea autorizaţiei propriu-zise de operator înregistrat, cu condiţia ca până la 1 martie 2007 operatorul economic să se conformeze prevederilor art. 185^1 din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi precizărilor normelor metodologice emise în aplicarea acestuia.

    ART. 2

    (1) Toţi operatorii economici importatori care achiziţionează produse supuse accizelor prevăzute la art. 207 din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, de la operatori economici din alte state membre ale Uniunii Europene, şi care doresc să continue această activitate după data de 1 ianuarie 2007, precum şi operatorii economici care intenţionează să facă astfel de achiziţii de la această dată au obligaţia să se autorizeze în acest sens.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic