Inapoi la Cautare

ORDIN 21 /2007


pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei nr. 220/2006 privind aprobarea documentelor adoptate de către Consiliul de Exploatare Poştală al Uniunii Poştale Universale la reuniunea anuală din ianuarie 2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 6 din Legea nr. 24/2006 privind ratificarea actelor adoptate de Congresul Uniunii Poştale Universale la Bucureşti la 5 octombrie 2004 şi al art. 5 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 744/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei emite prezentul ordin.

    ART. I

    Anexele nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei nr. 220/2006 privind aprobarea documentelor adoptate de către Consiliul de Exploatare Poştală al Uniunii Poştale Universale la reuniunea anuală din ianuarie 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 489 şi 489 bis din 6 iunie 2006, cu completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    A. Regulamentul poştei de scrisori şi protocolul său final, prevăzute în anexa nr. 1, se modifică şi se completează după cum urmează:

    I. REGULAMENTUL POŞTEI DE SCRISORI

    1. După alineatul 3.1 al articolului RL 115 "Caracteristicile timbrelor poştale, ale mărcilor sau amprentelor de francare" se introduce un nou alineat, alineatul 3.1 bis, cu următorul cuprins:

    "3.1 bis. Amprentele de francare obţinute printr-un procedeu electronic pot fi aplicate deasupra câmpului destinat adresei, la o distanţă cuprinsă între 2,5 şi 5 mm, independent de amplasarea acesteia. Aceste amprente de francare pot fi aplicate direct pe plic sau în interiorul ferestrei înseşi. În acest caz, impresiunea amprentei şi poziţionarea trimiterii în interiorul plicului trebuie efectuate astfel încât nicio parte a amprentei de francare să nu se situeze la mai puţin de 5 mm de marginea ferestrei. Dispoziţiile menţionate la alin. 3.1 sunt aplicabile acestui tip de amprentă. În cazul în care amprenta de francare conţine date codificate într-un simbol bidimensional sau se bazează pe astfel de date, acest simbol trebuie să fie conform Normei S28 a UPU."

    2. Alineatul 3.3 al articolului RL 123 "Condiţii de acceptare a trimiterilor. Condiţionare. Ambalare" va avea următorul cuprins:

    "3.3. Adresa destinatarului va fi redactată în mod exact şi complet. Ea va fi scrisă foarte citeţ, cu caractere latine şi cifre arabe. Dacă alte caractere şi cifre sunt utilizate în ţara de destinaţie, se recomandă redactarea adresei şi în aceste caractere şi cifre. Numele localităţii de destinaţie şi numele ţării de destinaţie, scrise cu majuscule, vor fi completate, după caz, cu numărul codului poştal sau cu numărul zonei de distribuire corespondent. Numele ţării de destinaţie este scris de preferinţă în limba ţării de origine. Pentru a se evita orice dificultate în ţara de tranzit, este de dorit să se adauge numele ţării de destinaţie într-o limbă cunoscută pe plan internaţional.

    Administraţiile poştale pot recomanda amplasarea codului poştal înaintea numelui localităţii de destinaţie sau să preceadă codul EN ISO 3166-1 Alpha 2 al ţării, urmat de o liniuţă de unire pe trimiterile adresate ţărilor care recomandă acest lucru. Aceasta nu înseamnă în niciun caz că numele ţării de destinaţie nu trebuie scris cu toate literele."

    3. Alineatul 5 al articolului RL 132 "Trimiteri recomandate" va avea următorul cuprins:

    "5. Desemnarea şi prelucrarea trimiterilor

    5.1. Trimiterile recomandate trebuie să poarte în mod clar şi cu caractere foarte vizibile antetul «Recomandată», însoţit, eventual, de o menţiune analoagă în limba ţării de origine.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic