Inapoi la Cautare

ORDIN 207 /2017


pentru modificarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr 1.605/875/2014 privind aprobarea modului de calcul, a listei denumirilor comerciale şi a preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate şi a metodologiei de calcul al acestora


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, se calculează în aceleaşi condiţii prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin, în baza valorii stabilite de Ministerul Sănătăţii conform modului de calcul prevăzut în Metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România, aprobată conform legislaţiei în vigoare."

    2. La articolul 2, alineatul (1^1)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(1^1) Se aprobă Lista denumirilor comerciale şi a preţurilor de decontare a medicamentelor OTC care se acordă bolnavilor cuprinşi în cadrul programelor naţionale de sănătate corespunzătoare denumirilor comune internaţionale (DCI) cuprinse în secţiunea C2 a sublistei C din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008
, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzută în anexa nr. 3."

    3. La anexa nr. 1
, la articolul 1, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(4) În cazul iniţierii sau menţinerii unui tratament cu medicamente de referinţă având denumirea comună internaţională Imatinibum, pentru adulţii cu leucemie granulocitară cronică cu cromozom Philadelphia pozitiv (LGC Ph +) recent diagnosticată, la care transplantul de măduvă osoasă nu este considerat un tratament de prima linie, pentru adulţii cu leucemie granulocitară cronică cu cromozom Philadelphia pozitiv (LGC Ph +) în faza cronică, după eşecul tratamentului cu alfa-interferon sau în faza accelerată, care au obţinut, în condiţiile legii, până la data de 1 martie 2017 aprobarea comisiilor de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru medicamentul de referinţă, respectiv după data de 1 martie 2017 confirmarea înregistrării Formularului specific în Platforma informatică din asigurările de sănătate pentru medicamentul de referinţă, preţul cu amănuntul maximal cu TVA, calculat pe unitatea terapeutică, devine preţ de decontare."

    4. Anexa nr. 2
 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1*), care face parte integrantă din prezentul ordin.

    5. Anexa nr. 3
 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2*), care face parte integrantă din prezentul ordin.──────────

    *) Anexele nr. 1 şi 2 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 160 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1.

──────────

    ART. II

    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare începând cu luna martie 2017.

                    p. Ministrul sănătăţii,

                    Cristian-Vasile Grasu,
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic