Inapoi la Cautare

ORDIN 2009 /2007


pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind concediile personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din Ministerul Justiţiei, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 1.419/C/2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a indemnizaţiei de încadrare brute lunare, a majorării indemnizaţiei de încadrare brute lunare, precum şi a indemnizaţiilor şi sporurilor cu caracter permanent, luate împreună, corespunzătoare lunii calendaristice în care se efectuează concediul de odihnă, multiplicată cu numărul zilelor de concediu. În cazul în care concediul de odihnă se efectuează în cursul a două luni consecutive, media zilnică se calculează distinct pentru fiecare lună.

    (3) Media zilnică a veniturilor prevăzute la alin. (2) se stabileşte în raport cu numărul zilelor lucrătoare din fiecare lună în care se efectuează concediul de odihnă.

    (4) Indemnizaţia de concediu de odihnă şi prima de concediu se plătesc cumulat, la cerere, cu cel mult 5 zile înaintea datei plecării în concediu. În cazul în care concediul de odihnă se efectuează fracţionat, prima de concediu şi indemnizaţia de concediu se acordă o singură dată."

    2. Articolul 15
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
ART. 15

    (1) Personalul de specialitate juridică are dreptul, la cerere, la concedii plătite pentru formare profesională, în următoarele situaţii:

    a) participarea la cursuri sau la alte forme de specializare, organizate în ţară ori în străinătate;

    b) pregătirea şi susţinerea examenului de capacitate, a examenului de doctorat şi a examenului de promovare în funcţii de execuţie.

    (2) Durata concediilor prevăzute la alin. (1) lit. a) se aprobă de către conducerea instituţiei, în funcţie de durata cursurilor ori a specializărilor efectuate, fără a putea depăşi 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic.

    (3) Pentru pregătirea şi susţinerea examenului de capacitate, personalul de specialitate juridică are dreptul la un concediu plătit de 30 de zile calendaristice într-un an.

    (4) Pentru participarea la concursul de admitere la doctorat, pentru susţinerea proiectului de cercetare ştiinţifică la încheierea programului de pregătire universitară avansată şi pentru elaborarea şi susţinerea tezei de doctorat, precum şi pentru susţinerea examenului de promovare în funcţii de execuţie, personalul de specialitate juridică are dreptul la un concediu plătit ce nu poate depăşi 10 zile lucrătoare pentru fiecare examen, într-un an calendaristic.

    (5) Concediile acordate potrivit alin. (1), inclusiv concediul pentru formare profesională cu plată, nu afectează vechimea în funcţia de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor."

    3. După alineatul (3) al articolului 17
 se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic