Inapoi la Cautare

ORDIN 184 /2008


privind aprobarea listelor de cheltuieli eligibile pentru proiectele finanţate în cadrul operaţiunilor 1.1.a "Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile" - Domeniul Major de Intervenţie 1.1 - Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM, şi 1.3.b "Sprijin pentru consultanţă acordat IMM" - Domeniul Major de Intervenţie 1.3 - Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului, în cadrul axei prioritare 1 "Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient" din cadrul Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE) 2007-2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale,

    având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 759/2007,

    ministrul economiei şi finanţelor emite următorul ordin:

    ART. 1

    Se aprobă listele de cheltuieli eligibile pentru proiectele finanţate în cadrul operaţiunii 1.1.a "Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile" şi al operaţiunii 1.3.b "Sprijin pentru consultanţă acordat IMM" ale axei prioritare 1 "Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient" din cadrul Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE) 2007-2013, prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3, care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2

    Cheltuielile eligibile pentru operaţiunile menţionate la art. 1, din cadrul axei prioritare 1 "Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient", vor respecta prevederile prezentului ordin, ale Hotărârii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale, precum şi ale schemelor de ajutor de stat corespunzătoare, aprobate.

    ART. 3

    (1) Pentru a fi eligibile pentru finanţare, toate cheltuielile trebuie să facă parte din categoriile de cheltuieli menţionate în acest ordin, să corespundă obiectivelor axei prioritare 1 "Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient" şi să fie direct legate de obiectivele şi rezultatele proiectelor propuse spre finanţare.

    (2) Cheltuielile efectuate de beneficiar sunt considerate eligibile de la data intrării în vigoare a contractului de finanţare semnat între beneficiar şi Autoritatea de management sau, după caz, organismul intermediar pentru implementarea axei prioritare 1 din cadrul Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE) 2007-2013, în numele şi pentru autoritatea de management al POS CCE.

    (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cadrul operaţiunii 1.1.a "Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile", cheltuielile cuprinse în anexa nr. 1 privind elaborarea studiului de prefezabilitate, a studiului de fezabilitate şi a planului de afaceri (dacă sunt solicitate ca anexe la cererea de finanţare) sunt considerate eligibile şi în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a schemei de ajutor de stat şi semnarea contractului de finanţare semnat între beneficiar şi organismul intermediar pentru implementarea axei prioritare 1 din cadrul Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice" (POS CCE) 2007-2013, în numele şi pentru Autoritatea de management al POS CCE, cu condiţia să fie strict legate de realizarea proiectului de investiţii şi să respecte prevederile aplicabile privind achiziţiile.

    ART. 4

    (1) Categoriile de cheltuieli menţionate în anexa nr. 3 vor fi considerate eligibile numai în cazul în care activitatea de consultanţă este acordată de către un operator economic specializat şi în condiţiile în care serviciul de consultanţă respectiv nu se constituie într-o activitate continuă sau periodică şi nu este legat de cheltuielile curente de funcţionare a activităţii beneficiarului, precum serviciile de consultanţă fiscală, juridică şi de publicitate.

    (2) Cheltuielile cuprinse în anexa nr. 3 vor fi rambursate numai în condiţiile în care contractul încheiat de beneficiar cu operatorul economic menţionat la alin. (1) este ulterior semnării contractului de finanţare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic