Inapoi la Cautare

ORDIN 174 /2011


privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 165/2011 pentru stabilirea condiţiilor privind cantitatea netă pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care produc sau comercializează pâine pe teritoriul României


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Văzând Referatul Direcţiei de control şi supraveghere piaţă din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 1/1.583 din 14 septembrie 2011,

    având în vedere prevederile art. 8, 18 şi ale art. 20 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 5 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 882/2010 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,

    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emite prezentul ordin.

    ART. I

    Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 165/2011 pentru stabilirea condiţiilor privind cantitatea netă pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care produc sau comercializează pâine pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 622 din 1 septembrie 2011, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Pâinea are cantitatea netă de minimum 300 de grame, creşterea acesteia fiind permisă numai din 100 în 100 de grame.

    (2) În sensul prezentului ordin, specialităţile de panificaţie sunt produsele de panificaţie, altele decât pâinea, care prezintă cantitatea netă de maximum 150 de grame.

    (3) La comercializarea sub formă neambalată a produselor menţionate la alin. (2) se acceptă scăderea cantităţii nete cu maximum 8%, pentru 24 de ore, datorată pierderii de umiditate.

    (4) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) pâinea cu o cantitate netă mai mare de 1.000 de grame, care se cântăreşte la locul de vânzare şi care se poate vinde porţionată, produsele cu destinaţie specială, ambalate şi avizate conform legislaţiei speciale în vigoare, precum şi produsele cu destinaţie religioasă."

    2. După articolul 4 se introduce un nou articol, articolul 4^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 4^1. - Stocurile de produse de panificaţie precoapte, congelate sau semicongelate, precum şi stocurile de ambalaje produse, respectiv achiziţionate, înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin se pot comercializa/utiliza în fabricaţie până la epuizare, în ambele cazuri cu notificarea prealabilă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor."

    ART. II

    Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Românei, Partea I.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic