Inapoi la Cautare

ORDIN 1646 /2022


pentru modificarea Regulamentului privind forma şi modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum şi modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1.346/2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 11.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (11.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Având în vedere Referatul de aprobare nr. DGPSS 114.514 din 6.06.2022 al Direcţiei generale păduri şi strategii în silvicultură,

    în temeiul prevederilor art. 63 alin. (2) din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 57 alin. (1)
, (4)
 şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 13 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2020
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul mediului, apelor şi pădurilor emite următorul ordin:

    ART. I

    Regulamentul
 privind forma şi modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum şi modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1.346/2011
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 346 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

    1. La articolul 10, alineatul (7)
 va avea următorul cuprins:

    "(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), dispozitivele speciale de marcat cu amprentă triunghiulară se pot folosi pentru efectuarea de controale de fond/parţiale, de controale de exploatare a parchetelor şi de evaluări ale pagubelor/ prejudiciilor în fondul forestier naţional şi în vegetaţia din afara fondului forestier naţional şi în alte suprafeţe decât cele prevăzute la alin. (6), pe baza unei note întocmite de direcţia care coordonează activitatea de control din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, aprobate de către conducătorul acesteia. În acest caz delegaţiile de marcare se emit de către conducătorul utilizatorului în baza unei note aprobate de conducătorul direcţiei care coordonează activitatea de control din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură."

    2. La articolul 15, alineatul (1)
 va avea următorul cuprins:

    "
ART. 15

    (1) Dispozitivele speciale de marcat cu amprentă triunghiulară se folosesc pentru marcarea cioatelor arborilor tăiaţi ilegal. Dispozitivul special de marcat se aplică pe un cioplaj făcut la baza şi pe secţiunea tăieturii cioatei, iar imprimarea mărcii se face folosind vopsea; pe terenurile în pantă dispozitivul special de marcat se aplică în partea din aval a arborelui. Cioatele marcate cu dispozitivul special de marcat cu amprentă triunghiulară se inventariază şi se consemnează în actele de control de fond/parţial întocmite potrivit regulamentului de pază a fondului forestier, în procesul-verbal de control al exploatării parchetului şi în procesul-verbal de inventariere. Procesul-verbal de inventariere se întocmeşte numai în situaţia în care nu este delimitată proprietatea forestieră, potrivit documentelor de proprietate, şi nu se poate identifica proprietarul sau în situaţia controlului în vegetaţia forestieră din afara fondului forestier naţional."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic