Inapoi la Cautare

ORDIN 158 /2006


privind aprobarea Criteriilor de selecţie a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - laboratoare de analize medicale, precum şi a Metodologiei de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - analize medicale de laborator


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere Referatul de aprobare nr. 9.327 din 14 aprilie 2006 al Ministerului Sănătăţii şi nr. DG 1.143 din 11 aprilie 2006 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

    ministrul sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emit următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Se aprobă Criteriile de selecţie a furnizorilor de servicii medicale paraclinice - laboratoare de analize medicale din ambulatoriu, denumiţi în continuare furnizori, precum şi Metodologia de evaluare a furnizorilor de investigaţii medicale paraclinice - analize medicale de laborator, în vederea contractării analizelor medicale de laborator cu casele de asigurări de sănătate din sistemul asigurărilor sociale de sănătate, cuprinse în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.

    (2) Pentru a intră în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, furnizorii trebuie să îndeplinească următoarele etape:

    a) îndeplinirea criteriilor de selecţie conform anexei nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin;

    b) să facă dovada efectuării analizelor medicale prevăzute în anexa nr. 3 care face parte integrantă din prezentul ordin, pentru grupa/grupele de analize medicale prevăzute în Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 56/45/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2005, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia laboratoarelor de anatomopatologie;

    c) să se supună procesului de evaluare potrivit metodologiei de evaluare cuprinse în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin. Metodologia de evaluare se aplică pentru fiecare punct de lucru al furnizorului, cu excepţia punctelor de recoltare.

    ART. 2

    Furnizorii de servicii medicale spitaliceşti care efectuează investigaţii medicale paraclinice - analize medicale de laborator în regim ambulatoriu pot intră în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate cu condiţia îndeplinirii etapelor menţionate la art. 1 alin. (2).

    ART. 3

    (1) Pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de selecţie şi aplicarea metodologiei de evaluare a furnizorilor, preşedintele-director general al casei de asigurări de sănătate numeşte, prin decizie, reprezentanţi ai casei de asigurări de sănătate care, împreună cu reprezentanţii direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, constituie o comisie coordonată de casa de asigurări de sănătate. Reprezentanţii direcţiei de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sunt propuşi de conducerea instituţiei respective.

    (2) Membrii comisiei trebuie să nu se găsească în una dintre condiţiile de incompatibilitate prevăzute în declaraţia întocmită conform modelului cuprins în anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic