Inapoi la Cautare

ORDIN 1549 /2008


privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru domeniul major de intervenţie "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice" în cadrul axei prioritare "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului" din cadrul Programului operaţional regional 2007-2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    g) cheltuieli pentru achiziţionarea terenului;

    h) cheltuieli pentru avize, acorduri, autorizaţii.

    (3) Procedurile de achiziţie derulate pentru efectuarea cheltuielilor menţionate la alin. (2) lit. a)-f) se derulează în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice.

    ART. 2

    (1) Sunt eligibile cheltuielile privind achiziţionarea terenului, amenajarea acestuia şi amenajări pentru protecţia mediului.

    (2) Cheltuielile efectuate pentru achiziţionarea de terenuri sau pentru expropriere sunt considerate eligibile în limita a 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului, cu respectarea prevederilor art. 6 din Hotărârea Guvernului nr. 759/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

    (3) Pentru amenajarea terenului, sunt considerate cheltuieli eligibile cheltuielile efectuate la începutul lucrărilor pentru pregătirea amplasamentului şi care constau în demontări, defrişări, evacuări ale materialelor rezultate, devieri ale reţelelor de utilităţi din amplasament, drenaje.

    (4) În cazul amenajărilor pentru protecţia mediului, sunt considerate eligibile cheltuielile efectuate pentru lucrări şi acţiuni de protecţia mediului, inclusiv pentru refacerea cadrului natural după terminarea lucrărilor.

    ART. 3

    Sunt considerate eligibile cheltuielile aferente asigurării cu utilităţile necesare funcţionării obiectivului de investiţie, respectiv: alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, telecomunicaţii, care se execută pe amplasamentul obiectivului de investiţie delimitat din punct de vedere juridic, precum şi cheltuielile aferente racordării la reţelele de utilităţi.

    ART. 4

    (1) Sunt considerate eligibile, în limita a 5% din valoarea totală eligibilă contractată a proiectului, cheltuielile legate de proiectare şi asistenţă tehnică, cuprinzând cheltuielile privind studiile de teren, obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, proiectarea şi ingineria, consultanţa şi asistenţa tehnică.

    (2) Pentru efectuarea studiilor de teren, cheltuielile eligibile cuprind cheltuielile pentru studii geotehnice, geologice, hidrologice, hidrogeotehnice, fotogrammetrice, topografice şi de stabilitate a terenului pe care se amplasează obiectivul de investiţie.

    (3) Pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, cheltuielile considerate eligibile sunt cheltuielile efectuate pentru:

    a) obţinerea/prelungirea valabilităţii certificatului de urbanism, obţinerea/prelungirea valabilităţii autorizaţiei de construire conform legii;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic