Inapoi la Cautare

ORDIN 154 /1979


privind aprobarea Îndrumarului metodologic pentru introducerea şi urmărirea realizării indicilor de calitate ai apelor uzate ca indicatori de plan


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Avînd în vedere prevederile art. 14 alin. 1 din Legea apelor nr. 8/1974,

    vazind hotărîrea nr. 25 din 10 septembrie 1979 a Biroului executiv al Consiliului de conducere al Consiliului Naţional al Apelor,

    în temeiul Decretului Consiliului de Stat nr. 156/1975 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al Apelor, direcţiile apelor şi oficiilor de gospodărire a apelor,

    Preşedintele Consiliului Naţional al Apelor emite următorul ordin:

    1. Se aprobă Îndrumarul metodologic pentru introducerea şi urmărirea realizării indicilor de calitate ai apelor uzate ca indicatori de plan, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    2. Metodologia pentru introducerea şi urmărirea realizării indicilor de calitate ai apelor uzate ca indicatori de plan, stabilită în îndrumarul metodologic, este obligatorie şi se aplică începînd de la 1 martie 1980 de către toate unităţile socialiste care evacueaza ape uzate în receptori naturali (cursuri de apa, lacuri, Marea Neagra, subteran etc.) sau în reţele de canalizare ale altor unităţi socialiste.

           Preşedintele Consiliului Naţional al Apelor,

                           Ion Iliescu

                     ÎNDRUMAR METODOLOGIC

pentru introducerea şi urmărirea realizării indicilor de calitate ai apelor uzate ca indicatori de plan

    Potrivit prevederilor art. 14 alin. 1 din Legea apelor nr. 8/1974, în scopul asigurării protecţiei calităţii resurselor naturale de apa, procesul de epurare a apelor uzate se integreaza în procesul de producţie, iar indicii de calitate ai apelor uzate sînt indicatori de plan.

    1. Stabilirea indicatorilor de plan privind calitatea apelor uzate

    1.1. Indicatorii de plan privind calitate apelor uzate sînt cantităţile de substanţe poluante evacuate în unitatea de timp - exprimate în mg/s - care rezultă ca produs între concentraţia momentană admisă a substanţei poluante - în mg/l - şi debitul zilnic maxim de ape uzate evacuate - în l/s. Pentru acei indici de calitate care nu se exprima în concetratii de impuritati, ca pH, temperatura, culoare, indicatorii de plan sînt chiar indicii de calitate respectivi.

    1.2. Indicii de calitate ai apelor uzate sînt cei înscrişi în autorizaţia de gospodărire a apelor emisă pentru unitatea respectiva sau, pînă la eliberarea acesteia, în acordul emis de organul de gospodărire a apelor competente. Pentru unităţile care încă nu îndeplinesc condiţiile de autorizare, indicii de calitate vor fi cei înscrişi în procesul-verbal de constatare încheiat de organele de gospodărire a apelor ca fiind posibil de realizat şi vor avea caracter de tranzitie pînă la realizarea instalaţiilor de epurare sau altor lucrări suplimentare necesare.

    1.3. Pentru localizarea raspunderilor în caz de abateri cu privire la calitatea apelor uzate evacuate, unităţile vor propune şi introduce indicatori interni pe instalaţii de fabricaţie, secţii sau ateliere, pe instalaţii de preepurare etc., specifici fiecărui loc de muncă din care se evacueaza ape uzate.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic