Inapoi la Cautare

ORDIN 1441 /2011


privind stabilirea metodologiei de constituire şi gestionare a garanţiei financiare pentru producătorii de echipamente electrice şi electronice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Producătorii sunt obligaţi, până la data de 25 ianuarie a fiecărui an, să raporteze ANPM perioada de garantare stabilită pentru fiecare categorie de EEE.

    CAP. III


    Organizaţiile colective

    ART. 4


    (1) De la data începerii exerciţiului financiar anual, dar nu mai târziu de 20 martie a fiecărui an, organizaţiile colective sunt obligate să constituie şi să depună garanţia financiară prevăzută la art. 8 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010 pentru provizioanele constituite în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010, valabilă pe perioada de garantare stabilită, şi să transmită AFM şi ANPM dovada constituirii acestei garanţii.

    (2) Valoarea provizioanelor constituite potrivit prevederilor art. 8 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010 se calculează de către fiecare organizaţie colectivă, pentru cantităţile de EEE introduse pe piaţa naţională de producătorii de EEE care au aderat la organizaţia colectivă a căror activitate a încetat şi care nu au fost gestionate până la sfârşitul perioadei de garantare.

    (3) La stabilirea şi declararea perioadei de garantare organizaţia colectivă ţine cont de definiţia prevăzută la art. 3 lit. p) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010.

    (4) Modalitatea de calcul al garanţiei prevăzute la alin. (1) se realizează ca sumă a garanţiei pentru fiecare echipament utilizând formula de calcul prevăzută în anexa nr. 2.

    (5) Dacă pentru DEEE provenite de la produsele introduse pe piaţa naţională de către producătorii care au aderat la organizaţia colectivă care şi-au încetat activitatea au fost îndeplinite obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare, organizaţiile colective solicită pentru acestea ANPM decizia de eliberare a garanţiei financiare stabilite potrivit alin. (1), utilizând formularul prevăzut în anexa nr. 5.

    (6) Organizaţiile colective care preiau responsabilităţile de colectare, tratare, reciclare, valorificare a DEEE ale unui producător aflat sub contract până la acel moment cu o altă organizaţie colectivă sunt obligate să preia şi responsabilităţile pentru cantităţile de EEE introduse pe piaţă de producătorii respectivi şi care sunt în interiorul perioadei de garantare declarate.

    (7) În cazul în care organizaţia colectivă îşi încetează activitatea în mod voluntar sau intră în insolvenţă, aceasta este obligată să comunice această situaţie ANPM şi AFM, moment în care AFM execută garanţia constituită potrivit alin. (1).

    (8) În cazul în care unei organizaţii colective i se anulează licenţa de operare potrivit art. 7 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010, ANPM este obligată să comunice acest lucru AFM, moment în care AFM execută garanţia constituită potrivit alin. (1).

    ART. 5


<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic