Inapoi la Cautare

ORDIN 1441 /2011


privind stabilirea metodologiei de constituire şi gestionare a garanţiei financiare pentru producătorii de echipamente electrice şi electronice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (4) Producătorii sunt obligaţi să asigure existenţa garanţiei financiare pe întreaga perioadă de garantare corespunzătoare unei anumite categorii de EEE, pentru fiecare EEE introdus pe piaţă.

    (5) La stabilirea şi declararea perioadei de garantare producătorul ţine cont de definiţia prevăzută la art. 3 lit. p) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010.

    (6) La sfârşitul perioadei de garantare pentru o anumită categorie de EEE, producătorul trebuie să dovedească că şi-a îndeplinit obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare pentru întreaga cantitate de DEEE corespunzătoare EEE puse pe piaţă.

    (7) DEEE provenite de la produsele introduse pe piaţa naţională de către producători, pentru care au fost îndeplinite obligaţiile de finanţare a operaţiunilor de colectare, tratare, reciclare, valorificare şi eliminare, se includ în calcul la actualizarea anuală a garanţiei sau, după caz, producătorii solicită pentru acestea ANPM decizia de eliberare a garanţiei financiare constituite potrivit art. 2 alin. (1), utilizând formularul prevăzut în anexa nr. 4 însoţit de declaraţia pe propria răspundere privind îndeplinirea obligaţiilor de finanţare şi de situaţia centralizatoare privind EEE introduse pe piaţă şi DEEE gestionate, avizată de către ANPM.

    (8) La solicitarea eliberării garanţiei financiare sau, după caz, la sfârşitul perioadei de garantare sau la încetarea activităţii, fiecare producător are obligaţia să deţină şi să pună la dispoziţia organelor de control abilitate, la cerere, documentele care să demonstreze îndeplinirea obligaţiilor menţionate la art. 8 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010, ca, de exemplu, facturi, avize de expediţie, contracte, încheiate cu operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi/sau tratare/reciclare/valorificare/eliminare nepoluantă a DEEE.

    (9) În cazul încetării activităţii, producătorul este obligat să raporteze ANPM numărul şi cantitatea de EEE introduse pe piaţa naţională şi rămase negestionate la data încetării activităţii şi să declare pe propria răspundere corectitudinea datelor raportate.

    (10) În termen de 30 de zile de la primirea solicitări deciziei de eliberare a garanţiei financiare sau, după caz, la sfârşitul perioadei de garantare sau la încetarea activităţii producătorului, ANPM constată, pe baza documentelor justificative şi a raportărilor anuale, îndeplinirea obligaţiilor de finanţare a colectării, tratării, reciclării, valorificării şi eliminării nepoluante a DEEE şi emite decizia de eliberare a garanţiei financiare, iar în caz de neîndeplinire emite decizia de executare a garanţiei constituite, corespunzătoare numărului de EEE pentru care producătorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

    (11) În termen de 5 zile de la emitere potrivit alin. (10), decizia este transmisă AFM.

    (12) AFM, pe baza deciziei transmise potrivit alin. (11), în caz de neîndeplinire, execută garanţia financiară constituită, corespunzătoare numărului de EEE pentru care producătorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

    (13) AFM execută garanţia financiară constituită de către producătorul individual după cum urmează:

    a) în cazul în care producătorul îşi încetează activitatea înainte de terminarea perioadei de garantare, pentru produsele introduse pe piaţa naţională şi rămase negestionate, pentru care a constituit garanţia;

    b) în cazul în care producătorul, la sfârşitul perioadei de garantare, nu îşi îndeplineşte obligaţia de finanţare a colectării, tratării, reciclării, valorificării şi eliminării nepoluante a deşeurilor provenite de la echipamentele electrice şi electronice introduse pe piaţa naţională, pentru produsele introduse pe piaţa naţională pentru care a constituit garanţia şi rămase negestionate pentru fiecare categorie de DEEE;

    c) în cazul în care producătorul îşi încetează activitatea şi nu îşi îndeplineşte obligaţia de raportare prevăzută la alin. (9).

    (14) În cazul în care AFM constată că garanţia constituită este diferită de valoarea reală a garanţiei calculate pentru cantitatea de EEE introdusă pe piaţa naţională, AFM solicită completarea sumei garantate sau, după caz, decide deblocarea diferenţei de garanţie.

    ART. 3

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic