Inapoi la Cautare

ORDIN 1441 /2011


privind stabilirea metodologiei de constituire şi gestionare a garanţiei financiare pentru producătorii de echipamente electrice şi electronice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 9^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 8 alin. (9) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice şi ale art. 15 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul mediului şi pădurilor emite următorul ordin:

    CAP. I


    Dispoziţii generale

    ART. 1


    La introducerea pe piaţă a unui echipament electric şi electronic, denumit în continuare EEE, producătorul definit la art. 3 lit. i) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice este obligat să depună o garanţie financiară care acoperă costurile de finanţare a operaţiunilor privind colectarea, tratarea, reciclarea, valorificarea şi eliminarea nepoluantă a tuturor deşeurile de echipamente electrice şi electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE introduse pe piaţa naţională.

    CAP. II


    Producătorii care îşi îndeplinesc în mod individual obligaţiile prevăzute la art. 5 alin. (13) şi la art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010.

    ART. 2


    (1) De la data intrării în vigoare a prezentului ordin, pentru înregistrarea în Registrul producătorilor de echipamente electrice şi electronice întocmit potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010, producătorii care îşi îndeplinesc în mod individual obligaţiile prevăzute la art. 5 alin. (13) şi la art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010 constituie garanţia financiară valabilă pe durata de garantare stabilită pentru cantitatea de EEE estimată a fi introdusă pe piaţa naţională până la finalul anului calendaristic în una dintre formele de garanţie financiară prevăzute la art. 8 alin. (4) lit. a) şi b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.037/2010 şi au obligaţia de a transmite Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, denumită în continuare ANPM, şi Administraţiei Fondului pentru Mediu, denumită în continuare AFM, dovada constituirii acesteia.

    (2) La data începerii exerciţiului financiar anual, dar nu mai târziu de 20 martie a fiecărui an, producătorii de EEE sunt obligaţi să constituie/să actualizeze garanţia financiară şi să transmită dovada constituirii/actualizării acesteia AFM şi ANPM, cu precizarea calculului detaliat al garanţiei financiare pentru fiecare an din cadrul perioadei de garantare, pentru fiecare categorie de EEE.

    (3) Modalitatea de calcul al garanţiei financiare pentru producătorii de EEE se realizează ca sumă a garanţiei pentru fiecare echipament utilizând formula de calcul prevăzută în anexa nr. 1.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic