Inapoi la Cautare

ORDIN 142 /2007


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor titlului XI "Renta viageră agricolă" din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului finanţelor publice nr. 1.272/26.503/2005, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (4^3) Renta viageră agricolă se calculează şi se datorează de la data încheierii contractelor de arendare, respectiv înstrăinare, indiferent de data depunerii cererii, în cazul în care contractele au fost încheiate în anul depunerii cererii.

    (4^4) În cazul în care contractele au fost încheiate în anii precedenţi depunerii cererii, renta viageră agricolă se calculează şi se datorează de la 1 ianuarie a anului în care s-a depus cererea."

    5. La articolul 4, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(5) În cazul proprietăţii comune, renta viageră agricolă se acordă individual pentru cota-parte stabilită în baza declaraţiei autentice notariale, dată de comun acord de toţi coproprietarii."

    6. La articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Persoanele care solicită renta viageră agricolă pot să depună personal ori prin mandatar la orice birou judeţean, cu condiţia ca toate solicitările ulterioare să fie depuse la acelaşi birou, o cerere, conform anexei nr. 1, însoţită de următoarele documente:

    a) copie de pe actul de identitate al solicitantului;

    b) copie de pe actul de înstrăinare autentificat sau, după caz, de pe titlul de proprietate al arendatorului şi de pe contractul de arendare încheiat cu respectarea prevederilor Legii arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare;

    c) declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte faptul că nu are în proprietate pentru folosinţă proprie teren cu destinaţie agricolă situat în extravilan, în suprafaţă mai mare de 0,5 ha."

    7. La articolul 5, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:

    "(1^1) În cazul în care se constată că datele declarate de solicitanţi nu corespund realităţii, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă până la data completării dosarului conform prevederilor legale în vigoare."

    8. La articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(4) Persoanele care au depus deja dosar pentru a putea beneficia de rentă viageră agricolă, iar ulterior dobândesc şi alte suprafeţe de teren în condiţiile prevăzute la art. 4 alin. (2) şi (3) pot beneficia de un termen de 6 luni pentru a încheia acte de înstrăinare sau contracte de arendare, în vederea obţinerii rentei viagere agricole pe întreaga suprafaţă pe care o deţin."

    9. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 7. - În termen de maximum 30 de zile Oficiul naţional propune spre aprobare documentaţia primită de la birourile judeţene, urmând ca după soluţionare să comunice solicitantului şi birourilor judeţene dacă dosarul a fost aprobat, dacă trebuie completat sau dacă a fost respins."

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic