4.2. În tabel, după punctul "E 461 Metilceluloză" se introduce un nou punct cu următorul cuprins: "E 462 Etil celuloză". 5. Anexa X la norme se modifică şi se completează după cum urmează: 5.1. Produsul alimentar "Brânză maturată" se modifică şi va avea următorul cuprins:
─────────────────┬──────────────────────────────┬────────────────────────────
"Brânză maturată │E 170 carbonat de calciu │quantum satis
│E 504 carbonaţi de magneziu │
│E 509 clorură de calciu │
│E 575 glucono-delta-lactonă │
│E 500ii carbonat acid de sodiu│quantum satis (numai pentru
│ │brânza fermentată)"
─────────────────┴──────────────────────────────┴────────────────────────────
5.2. După produsul alimentar "Pain courant francais" se introduce un nou produs cu următorul cuprins: "Friss buzakenyer, feher es felbarna kenyerek". 5.3. După produsul alimentar "Foie gras, foie gras entier, blocs de foie gras" se introduce un nou produs cu următorul cuprins: "Libamaj, libamaj egeszben, libamaj t'f6mbben", iar în coloana a 3-a se introduce sintagma "quantum satis". 6. Anexa XI la norme se modifică şi se completează după cum urmează: 6.1. Partea A se modifică şi se completează după cum urmează: a) Punctele "E 216 P-hidroxibenzoat de propil" şi "E 217 Derivat sodic al esterului propilic al acidului p-hidroxibenzoic" din primul tabel se elimină. b) Din tabelul al doilea se elimină prevederile pentru următoarele produse alimentare: "Creveţi preparaţi", "Cozi de raci procesate şi moluşte procesate, marinate, preambalate", "Suplimentele alimentare dietetice lichide". c) Tabelul al doilea se completează după cum urmează:
─────────────────────────────┬─────┬──────┬─────┬─────────┬─────────┬─────────
"Crustacee şi moluşte tratate│ │ 1000 │ │ 2000 │ │
termic │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────
Suplimentele alimentare defi-│ │ │ │ │ │
finite conform Ordinului │ │ │ │ │ │
ministrului sănătăţii publice│ │ │ │ │ │
nr. 1.069/2007*) comerciali- │ │ │ │ │ 2000" │
zate sub formă lichidă │ │ │ │ │ │
─────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────
____________ *)
Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.069/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 455 din 5 iulie 2007. d) Sintagma "Alimente dietetice destinate unor scopuri medicale speciale" din al doilea tabel este înlocuită cu sintagma "Alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale", conform prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 387/251/2002, cu modificările şi completările ulterioare*).___________