Inapoi la Cautare

ORDIN 1310 /2006


privind modalitatea de derulare a programelor integrate de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru persoanele aflate în stare privativă de libertate, consumatoare de droguri


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere dispoziţiile art. 28 alin. (7) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 23 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 860/2005 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 6 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 604/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul justiţiei, ministrul administraţiei şi internelor şi ministrul sănătăţii emit următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Prezentul ordin reglementează măsurile şi programele aplicate persoanelor consumatoare de droguri, aflate în stare privativă de libertate, din aresturi şi penitenciare, denumite în continuare consumatori.

    (2) Măsurile şi programele prevăzute de prezentul ordin pentru consumatorii majori se aplică şi consumatorilor minori, inclusiv celor din centrele de reeducare a minorilor, în raport de particularităţile vârstei lor. Cazurile consumatorilor minori se notifică de urgenţă, de către conducerea unităţii, direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului.

    (3) Consumatorilor li se aplică, după caz, măsuri de urgenţă, programe integrate de asistenţă, precum şi măsuri de prevenire.

    ART. 2

    În prezentul ordin, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:

    a) locuri de detenţie - aresturi şi penitenciare;

    b) medicul unităţii - medicul desemnat să asigure asistenţa medicală în aresturi şi penitenciare;

    c) C.P.E.C.A. - centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, cel mai apropiat de locul de detenţie în care se află consumatorul.

    ART. 3

    (1) La fiecare loc de detenţie trebuie asigurată în permanenţă posibilitatea acordării de asistenţă medicală.

    (2) La intrarea într-un loc de detenţie, persoana privată de libertate primeşte informaţii cu privire la asistenţa medicală disponibilă, în special cea de urgenţă, precum şi informaţii privind asistenţa specifică disponibilă în cazul consumului de droguri.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic