Inapoi la Cautare

ORDIN 128 /2006


privind aprobarea Normelor tehnice pentru producerea şi comercializarea vinurilor spumante cu denumire de origine controlată (DOC) şi a nivelului sumelor percepute ca taxe pentru eliberarea Autorizaţiei de producător de struguri destinaţi obţinerii de vinuri spumante cu denumire de origine controlată (DOC) şi a Certificatului de atestare a dreptului de comercializare a vinurilor spumante cu denumire de origine controlată (DOC)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    b) vinuri spumante DOC obţinute prin fermentarea în rezervoare, numai în cazul vinului Muscat spumant, obţinut din must de struguri Muscat Ottonel.

    ART. 3

    (1) Potrivit reglementărilor prevăzute la art. 1, vinurile spumante cu denumire de origine controlată (DOC), denumite în continuare vinuri spumante DOC sau, după caz, Muscat spumant DOC, sunt obţinute din soiuri recomandate pentru această direcţie de producţie, cultivate în areale viticole delimitate, în care se produce vinul materie primă.

    (2) Atât vinurile spumante DOC, cât şi vinurile Muscat spumant DOC se vor realiza integral, până la comercializare, în arealul DOC autorizat, numai de către acei agenţi economici care îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:

    a) deţin exploataţii viticole ca proprietari, arendaşi sau concesionari şi deţin capacităţi de producţie a vinului spumant DOC şi/sau a vinului Muscat spumant DOC în cadrul respectivului areal DOC; sau

    b) deţin în cadrul respectivului areal DOC doar capacităţi de producţie a vinului spumant DOC şi/sau a vinului Muscat spumant DOC şi achiziţionează struguri pentru obţinerea vinului materie primă din plantaţii autorizate în acelaşi areal.

    (3) Vinurile spumante DOC şi Muscatul spumant DOC se vor realiza în spaţii şi capacităţi de producţie separate de cele în care se realizează alte vinuri efervescente (spumante sau spumoase) fără denumire de origine controlată. Se admite ca utilajele destinate prelucrării strugurilor să fie comune cu cele pentru alte vinuri, cu condiţia ca zilele sau perioadele zilelor de lucru să fie diferenţiate pe destinaţii de producţie a strugurilor şi cu asigurarea separării circuitului mustului.

    ART. 4

    În funcţie de culoare, vinurile spumante DOC pot fi: albe, roze sau roşii, cu diferite nuanţe.

    ART. 5

    (1) În cazul în care vinul spumant DOC ca produs finit are un conţinut de zahăr care, potrivit art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 244/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002, permite încadrarea în două tipuri, producătorul poate utiliza, la alegere, numai unul dintre ele.

    (2) Vinurile spumante DOC cu fermentare secundară în butelii trebuie să aibă o tărie alcoolică dobândită, inclusiv prin aportul licorii de expediţie, de minimum 10,5% în volume.

    CAP. II

    Condiţii de producere a vinurilor spumante DOC

    ART. 6

<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic