Inapoi la Cautare

ORDIN 1252 /2011


privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (3) Majorările de întârziere pentru care se acordă facilităţile prevăzute la art. 2 sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006-30 iunie 2010.

    ART. 4

    Facilităţile prevăzute la art. 2 nu se acordă pentru obligaţiile de plată stinse prin poprire sau prin sume încasate din valorificarea bunurilor sechestrate.

    ART. 5

    (1) În vederea acordării facilităţii prevăzute la art. 2, contribuabilii pot depune o cerere la casa teritorială de pensii competentă, prin care solicită o situaţie a obligaţiilor de plată exigibile, care urmează a fi stinse în scopul îndeplinirii condiţiei prevăzute la art. 2 alin. (1), precum şi a celor care intră sub incidenţa facilităţii.

    (2) Pentru clarificarea eventualelor neconcordanţe, casa teritorială de pensii competentă poate solicita contribuabilului documentele necesare stabilirii situaţiei reale.

    (3) În termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, casa teritorială de pensii comunică contribuabilului situaţia prevăzută la alin. (1) şi întocmeşte un borderou provizoriu de scădere din evidenţă a obligaţiilor de plată ce pot face obiectul facilităţii prevăzute la art. 2.

    (4) Dacă în termen de 10 zile de la data comunicării situaţiei prevăzute la alin. (1) se sting prin plată obligaţiile principale şi dobânzile aferente acestora, casa teritorială de pensii competentă validează borderoul provizoriu de scădere. În acest caz, în termen de 3 zile de la data stingerii, casa teritoriala de pensii competenţa emite decizia referitoare la obligaţiile de plată accesorii, potrivit art. XI alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

    (5) Dacă s-au stins şi aceste obligaţii fiscale accesorii în termenul prevăzut la art. 111 alin. (2) din Codul de procedură fiscală, casa teritorială de pensii competentă verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 şi emite, după caz:

    a) decizia de anulare a penalităţilor de întârziere, pentru penalităţile de întârziere şi cota de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor de plată principale restante la data de 31 august 2011. Modelul deciziei este prevăzut în anexa nr. 1;

    b) decizia de reducere a penalităţilor de întârziere, pentru 50% din penalităţile de întârziere, precum şi pentru 50% din cota de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor de plată principale restante la data de 31 august 2011. Modelul deciziei este prevăzut în anexa nr. 2.

    (6) Deciziile prevăzute la alin. (5) se întocmesc în două exemplare fiecare, din care un exemplar se comunică contribuabilului, iar un exemplar se arhivează la casa teritorială de pensii.

    ART. 6

    Dacă obligaţiile de plată nu se sting în termenul prevăzut la art. 5 alin. (4) sau, după caz, în situaţia în care nu se sting obligaţiile de plată accesorii în termenul prevăzut la art. 111 alin. (2) din Codul de procedură fiscală, se operează în evidenţa casei teritoriale de pensii repunerea obligaţiilor de plată ce au făcut obiectul borderoului provizoriu de scădere. În acest caz, contribuabilul poate depune o nouă cerere ori de câte ori apreciază că are posibilitatea de a îndeplini condiţiile pentru a beneficia de facilitatea prevăzută la art. 2.

    ART. 7

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic