Inapoi la Cautare

ORDIN 125 /2011


pentru modificarea şi completarea Instrucţiunilor privind eliberarea permiselor de exploatare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 94/2009


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere art. 28 şi 30 din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 55 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.419/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,

    preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

    ARTICOL UNIC

    Instrucţiunile privind eliberarea permiselor de exploatare, aprobate prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 94/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 333 din 19 mai 2009, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Rocile utilizabile în construcţii, exploatabile şi pe bază de permis, sunt următoarele: nisipul, pietrişul, gresia, marna, argila, calcarul industrial şi de construcţie, tuful, travertinul, dolomitul, şisturile cristaline, gnaisul, pegmatitul, serpentinitul, amfibolitul, dacitul, micaşistul, granitul, riolitul, granodioritul, andezitul, sienitul, dioritul, porfirul, bazaltul, diabazul, perlitul, scoria bazaltică, rocile ornamentale.

    (2) Se poate solicita permis de exploatare şi pentru produse reziduale miniere care conţin exclusiv cel puţin una dintre substanţele minerale utile prevăzute la alin. (1)."

    2. La articolul 3 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) pentru rocile utilizabile în construcţii şi acumulările de turbă care au fost cercetate, dar neînregistrate ca rezerve şi/sau ca resurse valorificabile în F.N.R./R., sau au fost înregistrate ca rezerve/resurse grupa «afară de bilanţ» şi care nu constituie obiectul unei concesiuni/dări în administrare la data solicitării permisului de exploatare;".

    3. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - Operatorii economici au obligaţia de a solicita verificarea perimetrului temporar (coordonate, suprafaţă, vecinătăţi etc.) compartimentului de inspecţie teritorială în competenţa căruia se află perimetrul respectiv, în baza transmiterii următoarelor:

    - scrisoarea-comandă pentru verificarea şi aprobarea perimetrului de exploatare (anexa nr. 3 la prezentele instrucţiuni);

    - fişa de localizare a perimetrului de exploatare, întocmită în sistemul de proiecţie «Stereografic '70» (anexa nr. 4 la prezentele instrucţiuni);

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic