Inapoi la Cautare

ORDIN 1224 /2006


privind accesul gratuit al luptătorilor pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989 şi al urmaşilor eroilor-martiri la tratamente şi medicamente în spitale, centre medicale de diagnostic şi tratament ambulatoriu şi baze de tratament din Ministerul Administraţiei şi Internelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere prevederile art. 5 alin. (1) lit. i) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 36 alin. (1) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.412/2004,

    în temeiul art. 9 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 63/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 604/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 760/2003 privind organizarea şi funcţionarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, cu modificările ulterioare,

    ministrul administraţiei şi internelor şi secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 emit prezentul ordin.

    ART. 1

    (1) Persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi la art. 4 alin. (1) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază gratuit, în spitalele, centrele medicale de diagnostic şi tratament ambulatoriu şi în bazele de tratament din reţeaua Ministerului Administraţiei şi Internelor, denumite în continuare unităţi sanitare, de medicamente şi tratamente medicale.

    (2) Tratamentele şi medicamentele în unităţile sanitare prevăzute la alin. (1) se acordă în limitele pachetului de servicii medicale profilactice, curative, de urgenţă, de asistenţă stomatologică, de tratament fizioterapeutic, în ambulatorii şi spitale acreditate şi de recuperare, contractate de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

    ART. 2

    (1) Persoanele prevăzute la art. 1 beneficiază gratuit, în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Administraţiei şi Internelor, de întregul pachet de servicii de bază prevăzut în contractul-cadru şi în normele metodologice de aplicare a contractului-cadru, în baza calităţii de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, potrivit legii, contravaloarea serviciilor decontându-se din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

    (2) Tratamentele şi medicamentele acordate în condiţiile alin. (1), care nu se suportă din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se suportă din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în limita fondurilor bugetare aprobate şi alocate cu această destinaţie.

    ART. 3

    Asistenţa medicală primară se acordă în cabinetele de medicină de familie care funcţionează în reţeaua Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru persoanele prevăzute la art. 1, în condiţiile legii, dacă acestea sunt înscrise pe lista unui medic de familie din această reţea.

    ART. 4

    (1) Persoanele prevăzute la art. 1 beneficiază gratuit de tratamente şi medicamente în centrele medicale de diagnostic şi tratament ambulatoriu din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

    (2) Tratamentele medicale şi stomatologice ce se acordă în ambulatoriu în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care nu fac parte din pachetul de servicii medicale de bază, reglementat prin Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2006 şi normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, se suportă din fondurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, în limita fondurilor bugetare aprobate şi alocate cu această destinaţie.

    ART. 5
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic