Inapoi la Cautare

ORDIN 113121 /2006


privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.108/2004 pentru punerea în aplicare a Normelor privind aplicarea legii în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule şi autorizarea asigurătorilor pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Ţinând seama de dispoziţiile art. 5 şi 53 din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 4 alin. (26) şi (27), ale art. 5 lit. c) şi ale art. 47 pct. 2 lit. k) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    potrivit Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 19 iulie 2006, prin care s-au adoptat modificările la Normele privind aplicarea legii în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule şi autorizarea asigurătorilor pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.108/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor emite următorul ordin:

    ART. I

    Normele privind aplicarea legii în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule şi autorizarea asigurătorilor pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, prevăzute în anexa la Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.108/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.214 din 17 decembrie 2004, modificat prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.126/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.154 din 20 decembrie 2005, şi prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113.102/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 186 din 27 februarie 2006, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Alineatul (1) al articolului 2 va avea următorul cuprins:

    "ART. 2. - (1) Persoanele care au în proprietate autovehicule înmatriculate sau supuse înmatriculării în România sunt obligate să încheie asigurarea obligatorie RCA, primele de asigurare fiind plătite potrivit tarifelor de primă anuale, practicate de fiecare asigurător. Prima de asigurare poate fi plătită pentru întreg anul de subscriere sau fracţionat, pentru perioade de câte 6 luni. Persoanele fizice şi juridice care au în proprietate parcuri auto formate din cel puţin 10 autovehicule înmatriculate sau supuse înmatriculării în România pot negocia cu asigurătorii RCA plata primelor de asigurare anuale în maximum 12 fracţiuni."

    2. Alineatele (2), (3) şi (4) ale articolului 2 se abrogă.

    3. Alineatul (6) al articolului 2 va avea următorul cuprins:

    "(6) Documentele de asigurare se vor emite pe perioada corespunzătoare pentru care s-a plătit prima de asigurare. Primele de asigurare aferente acestor documente de asigurare se calculează în conformitate cu tariful de prime stabilit de asigurătorul RCA în anul calendaristic în care începe valabilitatea asigurării obligatorii RCA, denumit an de subscriere."

    4. Articolul 9 va avea următorul cuprins:

    "ART. 9. - (1) Forma şi conţinutul poliţelor de asigurare RCA sunt prevăzute în anexa nr. 9. Fiecare asigurător va avea alocată o serie unică, care va fi menţionată pe poliţele de asigurare.

    (2) În cazul asigurătorilor care solicită autorizare de practicare a asigurării obligatorii RCA pentru prima dată, se vor repartiza serii pentru poliţele de asigurare, prin tragere la sorţi, în termen de 10 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei de autorizare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic